Mosogatógép ajtózár cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Mint általában az ajtózárak, így a mosogatógépé is el tud romlani, főleg ha a készülék rendszeres használatnak van kitéve. A hiba jobb esetben úgy derül ki, hogy el se indul a mosogatás, rosszabb esetben pedig úgy, hogy a lakást elönti a víz.

Ha nem úgy csukódik be az ajtó, ahogy kell akkor is érdemes elgondolkozni az ajtókapcsoló cseréjén, hiszen mint tudjuk, jobb megelőzni a bajt, mint elszenvedni. Általában a régebbi, már több éves, rendszeres használatban érlelődött mosógépeknél szokott ez problémát okozni. Zárójelben meg kell jegyezni, hogy a legújabb modellek egyes példányai már jelzést is küldenek a felhasználónak, ha hibát érzékelnek az ajtó körül.

Gyorsan és egyszerűen

A mosogatógép ajtózárának a cseréje szerencsére a mi magunk által is elvégezhető, könnyebb feladatok közé tartozik. Ha pár dolgot szem előtt tartunk, akkor egészen biztosan nem lesz szükség szerelőre a javításhoz.

Megfelelő ajtózárat kell vásárolni, amit vagy úgy tudunk megtenni, hogy a készülék modellszáma alapján azonosítjuk be azt, vagy kérjük az eladó segítségét.

Fontos, hogy amikor levesszük az ajtót, akkor húzzuk ki a konnektorból a készüléket és ne is dugjuk addig vissza, amíg nem lesz tökéletes az ajtó záródása. Bár a csere önmagában egyszerűen kivitelezhető, de nem szabad félvállról venni a feladatot, lévén, hogy a mosogatógépek vízzel dolgoznak.

Aki már úsztatott el lakást, az tudja, hogy milyen kellemetlen tud lenni egy ilyen szituáció, főleg, ha alsó szomszédjaink is vannak.

Mosogatógép ajtózárakat ebben a webáruházban talál: mosogatogep-alkatresz.dvdx.hu

mosogatogep-ajtozar

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás