Mosogatógép szórókar

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosogatógépek hasznosságát most már senki nem vitatja, sőt egyre több háztartásban lesz alapfelszerelés, mivel nagyon megkönnyíti napjaink elfoglalt háziasszonyainak munkáját. A benne lévő kiváló minőségű alkatrészek, valamint a folyamatos újítások hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre jobb eredménnyel végezzék a munkát. A mosogatógép egyik legfontosabb része az alsó valamint a felső szóró kar. Lényege, hogy ezen keresztül jut az edényekre nemcsak a tisztítószeres víz, hanem a tiszta víz is, amikor az öblítés rész működik.

mosogatógép szórókar

Lényeges, hogy a két szóró kar mindig kifogástalan állapotban legyen, mert ha nem, akkor könnyen koszosak maradnak az edények. Ezért fontos, hogy folyamatosan tisztítsuk, és rendszeresen ellenőrizzük az állapotukat. Az erős, műanyagból készült darabok hiba esetén viszonylag könnyen kicserélhetőek, sőt a szerelők időközönként ajánlják is a cserét, annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges problémákat.

A szórókarok körbe mozognak, valamint nagy erővel nyomják a vizet, ezáltal tisztítják meg az edényeket. Ezen szóró karok nélkül nem működik a mosogatógép. A mosogatógépek problémáját legtöbbször ezeknek a karoknak (felső, alsó) a hibás működése okozza. A hibák nagy százalékában a mosogatógép szóró karok eltömődése vagy hibás forgása okoz kellemetlenséget. Egy hozzáértő szakember azonban ezeket a problémákat könnyedén és gyorsan meg tudja oldani.

Amennyiben a szóró karokkal van probléma, akkor nem feltétlenül szükséges, hogy új gépet vásároljunk, hisz a legtöbb mosogatógép gyártónál lehet kapni szóró karokat, külön alkatrészekként.

Ha kicsit odafigyelünk arra, hogy a két alkatrész mindig kifogástalan állapotban legyen, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindig tiszta, csillogó, mosószer maradványoktól mentes edényeket fogunk kivenni a mosogatógépből.

Ha mosogatógép adagolóra van szüksége kattintson a baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház (shopx.hu) fotóra!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás