Mosogatógép adagoló

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Az egyre népszerűbb és elterjedtebb mosogatógép nagy segítség lehet a konyhában. Nem kell hosszú órákat azzal tölteni, hogy az edényeket mosogatjuk. Egy jól megválasztott, minőségi mosogatógép hosszú időn keresztül kimenthet minket a mosogatás alól.

A mosogatógép kevés vizet fogyaszt, ugyanakkor a mosószerrel is takarékoskodik.  A mosogatógép adagolója a program során folyamatosan, egyenletesen adagolja a tisztítószert. Az adagoló részből használódik úgy a mosogató tabletta, mint a folyékony tisztítószer is.

Az esetek nagy részében az adagoló rész az ajtón található. Ide kell behelyezni a tisztítószereket. Mosogatás közben akár a folyékony, akár a tabletta rész automatikusan kinyílik, majd a tisztítószer a tisztítandó edényekre kerül.

A mosogatógép adagoló a legtöbb esetben nem okoz problémát, de ritkán elő szokott fordulni, hogy a program közben nem nyílik ki a fiók, így a tisztítószer nem tud belőle az edényekre kerülni. Az is megeshet, hogy túl későn nyílik ki, ezáltal nincs ideje például a tablettának feloldódni. Ilyenkor természetesen nem lesznek kellően tiszták az edények. A probléma megoldásához szakemberre van szükség, de legtöbbször csak a zárral van a probléma. Önálló alkatrészként is kapható a mosogatógépbe adagoló, amit egy szakember pár perc alatt könnyedén ki tud cserélni.

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk ezt a részt is, hogy a mosószer maradványok ne kerüljenek az edényekre, és azért is, hogy elkerüljük a penészedést. Fontos, hogy mindig figyeljünk oda, hogy a kellő mennyiségű mosogatószer kerüljön az adagolóba, mert ha keveset használunk, akkor nem lesznek tiszták az edények, viszont ha túl sokat, akkor túlságosan habos lesz minden, és nehezebben tudja letisztítani a mosogatógép. A túlhabzás más problémákat is okozhat a gépben.  

Ha mosogatógép adagolóra van szüksége kattintson a baloldalt található shopX Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás