Cserélni kell a törött mosógép dobcsillagot

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Bár a mosógép ma már igen fontos részét képezi az emberek életének, sajnos bármennyire is vigyázunk saját készülékünkre, bármennyire is igyekszünk azt karbantartani, elkerülhetetlen, hogy az évek során meghibásodjon, éppen a gyakori használat miatt. Az egyes alkatrészek egy idő után elöregszenek, elkopnak, ami azt eredményezni, hogy nem működnek megfelelően. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben a mosógép ilyenkor még bőven menthető, ha a meghibásodott alkatrészt kicseréljük, jó esély van rá, hogy még hosszú évekig nem kell új készüléket vásárolnunk.

Igen szembetűnő probléma, különösen az elöltöltős mosógépek esetében, ha egyszer csak nem forog a mosógép dobja. Ezt a gondot sok minden okozhatja, ugyanis több alkatrész is részt vesz a mosógép dobjának forgatásában. Elég gyakori viszont, hogy az áll a hiba hátterében, hogy a dobcsillag valami miatt eltörik. A dobcsillag a csapágy részeként működik, egy háromágú csillag formájú tárgyat kell ilyenkor keresnünk. Ha a dobcsillag eltört, természetesen ki kell cserélni. A jó hír, hogy ez az alkatrész nem túl drága, és ha van némi műszaki érzékünk, könnyedén ki tudjuk cserélni magunk is.

Fontos, hogy a csere során a mosógép ne legyen áram alatt, és a vizet is zárjuk el, mert ha nem tesszük, könnyen áramütést szenvedhetünk. Csak akkor álljunk neki a javításnak, ha biztosak vagyunk abban, hogy be is tudjuk fejezni. Ha ez nem száz százalék, inkább hívjunk szerelőt, mert veszélyes lehet, ha hozzá nem értő, laikus személy nyúl bele a mosógépbe.

Ha, mosógép dobcsillagra van szüksége klikkeljen erre a linkre: netlap.info/termekkategoria/…/mosogep-dobcsillagok/

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás