Gyakran hibásodik meg a mosógép ékszíja!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógépnek rendkívül fontos része az ékszíj, annak meghibásodása esetén a készülék nem működik megfelelően. Az szíj legtöbbször azért szorul cserére, mert elöregszik, elhasználódik, vagyis megnyúlik, de az is előfordul, hogy egy beszorul ruha miatt elszakad. Utóbbi esetben, ha kicseréljük az ékszíjat, mindenképpen szedjük ki a gépből a beszorult ruhát is, mert ha bent hagyjuk, az új ékszíjat is hamar el fogja szakítani!

A mosógépben az ékszíjnak nincs kötött helye, típustól függően lehet hátul, oldalt vagy elöl is, attól függ, milyen készülékkel rendelkezünk. Mielőtt nekiállnánk a cserének, be kell szerezni az új ékszíjat. Ezen a ponton nagyon fontos, hogy nézzük meg, milyen az eredeti ékszíj, és olyat vegyünk, másfélével ugyanis nem fog a mosógép megfelelően működni, csak kidobott pénz. Fontos szempont, hogy a szíj milyen hosszú, illetve hány borda található meg rajta.

Az ékszíj cseréje nem bonyolult feladat, megoldható házilag is, csupán minimális hozzáértést igényel. Fontos, hogy mielőtt nekilátunk, áramtalanítsuk a készüléket, és a vizet is zárjuk el, nehogy megsérüljünk! A cseréhez a régi ékszíjat le kell forgatni az ékszíjtárcsáról, majd az újat rá kell forgatni. Ha az újonnan vásárolt szíj nehezen megy rá, nem kell megijedni, ez még nem jelenti azt, hogy rossz ékszíjat vettünk. A probléma ilyenkor valószínűleg abból adódik, hogy az új szíj még nincs megnyúlva, ezért valamivel rövidebb, mint a régi. Miután elvégeztük a cserét és összeszereltük a gépet, végezzünk üresen egy próbamosást. Ezalatt figyeljük a mosógép hangját, és ha nem tapasztalunk furcsa zajt, jó eséllyel minden rendben van, használhatjuk a készüléket.

Honlapunkon bővebb leírást a mosógép ékszíj cseréjéről ITT olvashat!

Ha, mosógép ékszíjra van szüksége klikkeljen a baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

Mosógép ékszíj csere

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás