Egyszerű művelet a mosógép ajtózsanér csere

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Mosógp ajtózsanér csere

A mosógépek, bár jelentősen meg tuják könnyíteni az életünket, legalább ennyi gondot is okoznak, ugyanis éppen a gyakori használatból kifolyólag, egy-egy alkatrész elöregedhet, elhasználódhat, így pedig már nem tudja megfelelően ellátni a funkcióját. Ezért természetesen nem kell rögtön beruháznunk egy új készülékre, elég csupán az érintett alkatrészt kicserélni, és mosógépünk még hosszú ideig szolgálhatja ki az igényeinket. A csere viszonylag egyszerű művelet, viszont sajnos sok olyan alkatrész van egy mosógépben, ami elromolhat.

Viszonylag ritka, de előfordul, hogy az ajtózsanérok romlanak el, ami fölül- és elöltöltős mosógép esetében egyaránt problémát okoz. Különösen akkor kellemetlen a helyzet, ha modern, intelligens mosógépünk van, ugyanis ezekbe annyi érzékelő van beépítve, hogy a mosógép szinte azonnal „észreveszi”, hogy valami hiba van a rendszerben, és rendszerint el sem indul. Ilyenkor sokan megijednek, azt hiszik, valami nagy baj van, pedig sokszor csak az ajtó nem záródik megfelelően, aminek a zsanérok elöregedése, törése, esetleg rozsdásodása az oka.

Mosógép ajtózsanér

A zsanérok lecserélése rendkívül egyszerű: a mosógép ajtaját vagy tetejét le kell szedni, a régi, elhasználódott zsanért le kell csavarozni, az újat pedig fel, majd az ajtó vagy tető felrakása következik, és már készen is vagyunk. Előfordulhat, hogy az ajtót szét kell szednünk, mert a zsanér egyik felét a mosógép ajtóba kell szerelnie. Ez a művelet általában nem igényel semmilyen szakértői segítséget, legtöbbször csak egy csavarhúzóra van hozzá szükség, így magunk is megcsinálhatjuk, de mindenképpen áramtalanítsuk a mosógépet, mielőtt nekilátunk, nehogy megsérüljünk!

Ha szüksége van, mosógép ajtózsanér alkatrészre ebben a webáruházban megkeresheti: http://mosogep-alkatresz.dvdx.hu/ajtozsaner.php

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás