A fagyasztók gyakori hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Fagyasztó hibák

Mint minden elektromos eszköz, a fagyasztók is elromlanak néha – ilyen esetekben gyakran csak szakember képes a szervizelésre, bizonyos esetekben azonban magunk is néhány egyszerű lépésben helyrehozhatjuk a problémát. A megfelelő felismeréshez, diagnosztizáláshoz viszont ismernünk kell a lehetséges hibajelenségeket.

A fagyasztó esetében funkciójánál fogva az egyik leggyakoribb hiba az lehet, hogy a benne tárolt ételek hőmérsékletét túl magasnak érezzük, azaz nem működik megfelelően a fagyasztás. Ezt a jelenséget számos tényező okozhatja – lehet, hogy egyszerűen az ételnek még nem volt elég ideje lehűlni, vagy hogy túl gyakran volt a gép kinyitva. Előfordulhat az is, hogy a hőmérsékletszabályozó(termosztát) beállításai nem megfelelőek, de akár az is, hogy a gép ajtótömítései hibásak, elöregedtek vagy fizikailag sérültek. Ebben az esetben legtöbbször akár magunk is viszonylag egyszerűen kicserélhetjük a tömítéseket, de ha tartunk tőle, hogy nem megfelelően helyeznénk, fel azokat, akkor szerezzünk több információt a beszerelést illetően.

Ha azt érzékeljük, hogy a fagyasztó túl gyakran bekapcsolódik, nem biztos, hogy rendellenességről van szó. Lehet, hogy egyszerűen csak túl meleg vagy párás az idő, de ebben az esetben is szó lehet arról, hogy az ajtószigetelések hibásak, vagy a fagyasztó ajtaja nem záródik megfelelően. A gép belsejének párásodásánál ugyanez a helyzet.

Előfordulhat az is, hogy a fagyasztó bizonyos alkatrészei, mint például az kompresszor, termosztát, vagy az érzékelő meghibásodik. A meghibásodás általában a normális jelenség, hosszú távú használat esetén. Ilyen esetekben a fagyasztó hatékonysága romolhat, esetleg a gép teljesen leállhat. Az alkatrészeket ilyenkor minden esetben cserélni kell. Ez a helyzet az elektromos hibákkal is – a csere legtöbbször elkerülhetetlen, szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy a fagyasztót le kell selejtezni.

Ha szüksége van, fagyasztó alkatrészre klikkeljen a baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás