Az elektromos fogkefék hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Az elektromos fogkefe legnagyobb előnye a hagyományos fogkefékkel szemben, hogy lényegesen nagyobb hatékonysággal tisztítja a fogat, hiszen a forgófej lényegesen több mozgásra képes, mint amit az ember csuklóval képes előállítani.

elektromos fogkefe

Egyik legnagyobb problémát a fogkefe pótfej elhasználódása okozza. Ez a probléma egyszerű feladat, hisz vásárolhatunk hozzá elektromos fogkefe pótfejet.

Lévén elektromos készülék, nem megfelelő karbantartás mellett meghibásodhat, de még odafigyelés esetén is kialakulhat benne zárlat vagy csatlakozási hiba. Ha a készülék bekapcsolást követően nem indul el, még nem jelenti, hogy véglegesen meghibásodott. Akkumulátoros fogkefe esetén érdemes ellenőrizni, hogy töltést követően működik-e, elemes készülékben pedig érdemes elemet cserélni.

Amennyiben a fogkefe megfelelő töltöttségi állapotban sem üzemel, vagy nem rendeltetésszerűen működik, érdemes a keferészt működtető csatlakozót megtisztítani, esetleg új fejet helyezni rá, hiszen a különböző lerakódások akadályozhatják a megfelelő működést.

Ezen felül akkumulátoros készülék esetén előfordulhat, hogy a hiba nem a készülékben van, hanem a töltőben. A töltő kábelén látható sérülés, illetve a sérülésmentes töltő üzemképtelensége egyaránt működésképtelen fogkefét eredményez. Ebben az esetben csupán a töltőt szükséges lecserélni, illetve szakember segítségével megjavíttatni.

Ha mindezek ellenére az eszköz nem működik és azon külső sérülés nem látható, a meghibásodás okának felderítését, illetve amennyiben a javítás lehetséges, ezen munkálatokat is minden esetben szakemberre kell bízni, hiszen elektromos háztartási eszközök házilag történő szétszedése, összerakása, illetve a házilag javított készülékek használat életveszélyes lehet.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás