Kenyérsütők hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Napjainkban egyre több háztartásban jelennek meg a kenyérsütők, hiszen a házilag készített kenyér és a bolti kenyér között ég és föld a különbség, arról nem is beszélve, hogy a házilag készített kenyérről nyilvánvaló, mi is került a tésztába. Az eredmény ismert eredetű, tömör tésztájú, jellegzetes ízű kenyér lesz. Azonban, ahogyan a legtöbb elektromos háztartási gép, a kenyérsütők is könnyen meghibásodhatnak.

Kenyérsütők hibái

Ennek egyik alapvető oka, hogy egy elektromos szerkezetről van szó, melyben bárhol kialakulhat érintkezési hiba, megszakadhat a csatlakozás. Ezen hibák diagnosztizálása már egy kicsit bonyolultabb dolog.

A kenyérsütő gépek az energia átalakítása alapján a forgó mozgást végző háztartási gépek közé tartoznak. A gép meghibásodását a keverőlapátok mozdulatlansága jelzi. Előfordulhat olyan eset is, amikor a lapátok forognak, ha a sütőgép tartálya üres, azonban meg sem mozdulnak, ha belekerülnek a hozzávalók.

Emellett még a legjobb minőségű készülékekkel is előfordulhat, hogy a keverőtál belső faláról leválik a teflonbevonat. Ennek hátterében az esetek többségében gyártási hiba áll. Ebben az esetben a kenyérsütő működik ugyan, azonban az eredmény nem éppen gusztusos, a kenyérbe szürkés csíkok kerülhetnek, hiszen a keverési és dagasztási folyamat során számos oda nem illő anyag is kerülhet a tésztába. Ez a hiba sajnos javíthatatlan, az alkatrész cseréjével, illetve garancia esetén a teljes készülék cseréjével orvosolható.

Általános hibák a kenyérsütőknél: lapát eltörik, elreped;  üst hibásodása, ékszíj szakadás, elöregedés; fogaskerék eltörik, elreped; kuplung elkopik eltörik.

Kenyérsütő alkatrész beszerzését megteheti ebben a webáruházban: kenyersuto-alkatreszek.netlap.info

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás