Elektromos borotvák hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A villanyborotva egy alapvetően meglehetősen egyszerű szerszám, amely azonban többféleképpen is meghibásodhat. A hibákat sokszor a nem megfelelő használat, illetve karbantartás okozza, szó lehet ugyanakkor egyes alkatrészek elöregedéséről is.

Elektromos borotva alkatrészek

Az elektromos borotváknál előfordulhat a szita eltömődése vagy sérülése, ebben az esetben ennek megtisztítására, komolyabb gond esetén cseréjére lehet szükség. Elöregedhetnek vagy sérülhetnek a forgókések is – mind a két hiba érzékelhetően rontja a készülék működésének hatékonyságát. A késkopás igen gyakori jelenség, általában a pontatlan vágásról vehető észre. A kések és a szita cseréje, éppen azért mert viszonylag sokszor fordul elő, hogy szükségessé válik, meglehetősen egyszerű művelet. De, akár a komplett fej is cserére szorulhat.

Elektromos borotva alkatrészeket ebben a webáruházban tud vásárolni: Borotva alkatrészek

Minden elektromos borotvatípus esetében jelentkezhet a meghajtást biztosító elektromos motor elromlása. Ezt okozhatják elektromos meghibásodások, fizikai jellegű sérülések, például a forrasztások, vezetékek amortizációja, vagy a mozgó alkatrészek sérülése, kopása.

Szó lehet az akkumulátor hibájáról is, amelynek kiváltó okai meglehetősen hasonlóak. Érdemes észben tartani, hogy ha az akkumulátort állandóan a töltőn tartjuk, az jelentősen lerövidítheti élettartamát. Ha néha lemerítjük, majd feltöltjük az eszközt, azzal az akku életét is meghosszabbíthatjuk.

A műanyag alkatrészek meglehetősen könnyen sérülnek, élettartamuk rövidebb, ezért ezek lecserélése is szükségessé válhat. Kiemelten igaz ez akkor, ha az eszköz nem csak gyakori használatnak van kitéve, de például fizikai sérülés is érte.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás