Porszívók leggyakoribb hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egy porszívó élettartamát nem csak annak típusa határozza meg, hanem az is, hogy hogyan használjuk. A legfontosabb háztartási gépek egyike, az otthon tisztán tartásának eszköze, így kiemelkedően fontos, hogy a rendeltetésszerű használat mellett külön figyelmet fordítsunk az elővigyázatos alkalmazásra és a készülék tisztítására.

Porszívó hibák

A porszívó meghibásodásának egyik jele lehet a rossz szívóerő. Ha a szokásosnál gyengébb szívóerőt tapasztalunk takarítás közben, annak több oka is lehet. Az egyik könnyedén orvosolható ok az, ha a porzsák megtelt. Ilyen szempontból két típusú porszívó létezik. Az egyik típusnak papír porzsák a tartozéka, melyet elegendő kicserélni; míg a másik típus esetén a textil porzsákot takarítani kell. Utóbbi előnye, hogy a porzsák bármilyen gyakorisággal üríthető, sőt, a gyakoribb ürítés a készülék élettartamát is meghosszabbíthatja. Újabb modelleknél a HEPA filter váltja ki a porzsákot, természeten ezeknél a modelleknél ezt szükséges cserélni időnként.

A szívóerő csökkenése azonban valódi meghibásodást is jelezhet. A porszívók elsődleges és leggyakoribb meghibásodása a gégecső sérülése, szakadása, továbbá a gégecső csatlakozásainak, a kerekeknek, fogantyúknak, gomboknak, teleszkópcsőnek az elkopása. Ezen elemek elhasználódása megfelelő odafigyeléssel lassítható. A készülék minden csatlakozó és összekapcsolódó eleme cserélhető, azonban cseréjük időigényes és körülményes.

Porszívó alkatrészek beszerzését megteheti a baloldali fotóra klikkelve.

Porszívó alkatrész

Motorszűrőt is néha-néha megtekintenünk, hogy nincs-e eltömődve, ha igen érdemes kitisztítani, vagy nagyobb elhasználtság esetén cserélnünk.

Természetesen a többi elektromos háztartási géphez hasonlóan a porszívó elektronikai rendszere is meghibásodhat, ám ezen meghibásodásnak a meghatározását, illetve javítását minden esetben érdemes szakértőre bízni.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás