A kávéfőzők leggyakoribb hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A kávéfőzőgép manapság gyakorlatilag minden háztartás alapvető háztartási eszköze. Meghibásodásának legnyilvánvalóbb jele, ha a készülék egyáltalán nem működik. Ez esetben mindenekelőtt ellenőrizni kell, hogy csatlakoztatva van-e az elektromos hálózatra, illetve a csatlakozó aljzatban van-e áram.

kavéfőzőgép

Amennyiben megfelelő az áramellátás, azonban a készülék továbbra sem főzi le a kávét, feltehetően a fűtőkazán meghibásodása áll a probléma hátterében. A fűtőkazán meghibásodása esetén a kávéfőző bekapcsol ugyan, azonban nem képes felforralni a vizet, így nem készül el a kávé. A fűtőkazán javítását vagy cseréjét egy kis műszaki érzékkel meglehet javítani, ellenkező esetben érdemes szakemberre bízni. Mielőtt szakértőhöz fordulnánk, bizonyosodjunk meg róla, hogy minden egyéb szükséges feltétel adott a kávé elkészítéséhez, azaz az áramellátás mellett van-e víz, illetve elegendő víz van-e a tartályban.

delonghi-kazan

A meghibásodás jele, illetve előjele nem csupán az lehet, ha a szerkezet már egyáltalán nem főz kávét. Ha a készülék szokatlan mennyiségű, az átlagosnál kevesebb kávét állít elő, annak számos oka lehet, azonban a legáltalánosabb ok a vízkövesedés. Ez egy egyszerű házi praktikával, az ecetes átmosással orvosolható, és annak adott időközönként történő megismétlésével megelőzhető. Komolyabb vízkő, vagy zsírosodásnál (cappuccino készítésnél keletkezett tej maradványok esettén) érdemes speciális kávéfőző tisztítószert használni.

Zsíroldó és vízkőldő tabletta

Gyakori probléma még a kávéfőző kiöntőjének sérülése, megrepedése, eldeformálódása. A kiöntőket, ha repedés keletkezik rajtuk, érdemes azonnal lecserélni, ugyanis a hő hatására szétpattanhatnak, ami akár veszélyes is lehet. A kiöntő cseréjekor figyelembe kell venni a kávéfőző felépítését, illetve a szerkezeti követelményeket, és ennek függvényében kiválasztani a megfelelő átmérőjű és magasságú eszközt.

Kávéfőző alkatrészek-tartozékok és speciális tisztítószerek a baloldali fotókra klikkelve elérhetőek

kávéfőző kiöntő

Reméljük hasznos volt ez a cikk a kávéfőző hibái beazonosításában!

 

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás