A tűzhely alapvető alkatrészeinek leggyakoribb hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egy jó tűzhely a vasárnapi ebéd lelke. Azonban ahogyan a legtöbb háztartási eszköz, a tűzhely alkatrészei is elkophatnak, ami nem megfelelő működéshez, vagy teljes leálláshoz vezethet. A leggyakoribb, mindenki által ismert jelenség a tűzhely gombjainak elkopása. Az elhasználódott gombok elkopott csatlakozóinak köszönhetően nem kapcsol be a tűzhely, illetve amennyiben bekapcsol, a hőszabályozás nem működik kielégítően. Ez elsősorban a műanyag kapcsolókkal ellátott készülékekre jellemző és az esetek többségében elegendő a gombok cseréje. A forgatógombok cseréjekor pedig érdemes mindet kicserélni, ha másért nem, azért, hogy a készülék egységes gombokkal legyen felszerelve. Mindenképpen vásároljunk továbbá a gombokhoz biztosítólemezeket, mert ezek nélkül nem szerelhetőek fel a kapcsolók a tűzhelyre. A gombok cseréjét minden esetben áramtalanított készüléken szabad csak elvégezni, és amennyiben nem kívánjuk a készülék összes gombját lecserélni, úgy vásárláskor jelezzük, hogy főzőlap vagy sütőkapcsolót vásárolnánk-e, hiszen más a fokozatok beosztása a két gombtípuson.

Tűzhely sütő hibák

A hagyományos betétes sütők esetében előfordulhat részleges üzemelési hiba, valamint teljes üzemképtelenség. Előbbi igen ritka, és oka a fűtőbetét szakadása, míg az utóbbi az elégtelen hálózati feszültségi ellátásra, vagy vezetékszakadásra utal. A leggyakoribb azonban a sütőtér túlfűtése, melynek oka a hőfokszabályzó meghibásodása. A sütők másik típusa a légkeveréses sütő. Ha a légkeveréses berendezés nem fűt, annak oka a fűtőbetét szakadása, ami egy igen gyakran előforduló jelenség.

Egyéb hibák: ablaküveg betörik, fogantyú eltörik, fűtőszál hiba, fúvóka hiba, ajtószigetelés elöregszik, termosztát hiba, kapcsoló hiba, pogácsa eltörik, lámpa hiba, főzőlap hiba, tápkábel elszakad, ajtózsanér hiba stb.

Tűzhely alkatrészek beszerzését megteheti a baloldali Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra klikkelve.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás