Hűtőgép Energia megtakarítás, spórolás a vásárláson túl!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Bizonyára Ön is nézi egy hűtőgép vásárlásánál az energiahatékonysági címkét, hogy mennyit fogyaszt az új szerkezet.  Azonban az bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ez édes-kevés a spóroláshoz. Hűtőgép Energia megtakarítás, spórolás a vásárláson túl!

Van pár tippünk, ami által több maradhat a pénztárcájában.

1. Kerülje, hogy a hűtőszekrénye vagy fagyasztója hőforrások közelében legyen. A leggyakoribb hőforrás egy konyhában a tűzhely és a mosogatógép, de néhány konyhában bojler is megtalálható. Tartsa a hűtőt vagy a fagyasztót távol ezektől a hőforrásoktól. Az is fontos, hogy ne kerüljön a hűtőszekrény vagy fagyasztó állandó napfényre. Az állandó hőforrások közelében lévő hűtőknek, fagyasztóknak sokkal több energiát kell felvenniük, hogy elérjék a beállított hőmérsékletet.

2. Tartsa az ajtótömítéseket tisztán. Ha az ajtó nem illeszkedik szorosan, az energia kárba vész. Tisztítsa meg rendszeresen, és cserélje ki, ha kopott, vagy szakadt az hűtőgép ajtószigetelés.

3. Csak akkora készüléket vásároljon, amekkorára igénye van. Minél nagyobb a hűtő, annál nagyobb az energia felhasználása.

4. Tartsa a hőmérséklet a hűtőszekrény hőmérsékletét kb. 5 °C fokon. Ez az optimális hőmérséklettel, elkerüli a szükségtelen energiafelhasználástól.

5. Ne tegyen forró ételt a hűtőbe vagy fagyasztóba. A készülék megpróbálja kompenzálni a hőmérséklet különbséget és így több lesz az energiafogyasztása. Arról nem is beszélve, hogy az étele megromolhat.

6. Ellenőrizze a szellőzést a készülék hátulján. A bordáknál megfelelő légáramlásnak kell lennie, hogy a hűtőszekrény vagy fagyasztó kevesebbet fogyasszon. Tartsa tisztán a bordákat, takarítsa le a port illetve a szennyeződéseket róla.

7. Tartson jégakkut a fagyasztójában. Esetleges áramszünet esetén egy kevés ideig megfelelő hőmérsékleten tartja az élelmiszereket a jégakku. Illetve az újabb beindulásnál nem szükséges annyit dolgoznia, hogy elérje a beállított hőmérsékletet.

Hűtőgép alkatrészeket, tartozékokat és tisztítószereket vásárolhat a baloldali fotókra kattintva.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás