Hűtőgép ajtótömítés, szigetelő gumi cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan cseréje le három egyszerű lépésben a hűtőajtó tömítését. A szerelés nem bonyolult. Az új tömítéssel a hűtő eredményesebben fog működni, így pénz takarít meg önnek. Az elhasználódott tömítés cseréje idővel behozza az árát.

Az újonnan vásárolt tömítést érdemes kiteríteni egy egész napra a földre, hogy kirúgja magát. Szállítás során előfordulhat, hogy a dobozban össze volt hajtva így azon a részen el lehet hajolva a szigetelés. Ez nem probléma mert idővel a hűtőgépen is kisimul de érdemesebb a feleszelés előtt ezt megtenni.

A képre kattintva nagyobb méret!

Hűtő ajtótömítés cseréje

 

A hűtőszekrény ajtótömítésének cseréje:

A régi ajtótömítés cseréje során az új ajtószigetelést tegye meleg vízbe néhány perce, hogy egyszerűbb legyen azt felhelyezni.

 

A régi hűtő ajtótömítés eltávolítása

A régi hűtőgép ajtótömítés eltávolításához fogja meg a tömítés peremének belsejét, és húzza le, hogy felfedje a fém tömítésrögzítőt. Egy megfelelő méretű hatlapfejű csavarhúzó segítségével lazítsa meg az ajtó körüli rögzítőcsavarokat anélkül, hogy eltávolítaná azokat és húzza le a tömítést.

 

A képre kattintva nagyobb méret!

Hűtő ajtótömítés cseréje

 

Az új hűtő ajtótömítés felhelyezése

Helyezze fel az új hűtő ajtógumit. Az egyik felső sarokból indulva helyezze az ajtótömítés peremét a fém rögzítősínbe és haladjon végig az ajtó teljes kerületén. Használja a hatlapfejű csavarhúzót a csavarok rögzítéséhez, de ne húzza meg azokat teljesen. Csukja be az ajtót, és ellenőrizze, nem mozdult-e el a javítás során. Amennyiben szükséges, hozza egyenesbe az alját és a tetejét megragadva, majd csukja be és ellenőrizze, megfelelő-e az elhelyezkedése. A műveletet, ha szükséges, ismételje meg, majd húzza meg a rögzítőcsavarokat.

A képre kattintva nagyobb méret!

Hűtő ajtótömítés cseréje

Univerzális vágható ajtószigetelés esetén, a régiről pontos méretet szükséges venni. Majd az újat méretre szükséges szabni a régi alapján és a közdarabokkal illessze össze, majd ragassza be, vagy tömítésrögzítővel fogassa fel.

Univerzális hűtőszekrény ajtó szigetelés

Kenje be vazelinnel a hűtő ajtótömítést

A könnyebb ajtónyitás érdekében kenje be vékonyan vazelinnel az ajtószigetelés zsanérok felőli oldalát.

A képre kattintva nagyobb méret!

hutHűtő ajtótömítés cseréje

A hűtő minden ajtaja rendelkezik egy egyedi gumitömítéssel, amely bent tartja a hideget és kívül a meleget. Amikor a tömítés elhasználódik, megtörik, szivárogni kezd. Ha a hűtőszekrény gyakrabban kapcsol be és úgy látja, hogy hideg levegőt veszít, végezze el az alábbi egyszerű műveletet.

Először vizsgálja meg a hűtőgép ajtó tömítését. Ha bárhol kondenzáció vagy feketés penész nyomát fedezi fel, azt valószínűleg a konyha melegebb levegője okozza. Csukja rá a hűtőajtót egy vékony papírra, és húzza ki lassan. Ha érez ellenállást, a tömítés rendben van. Ha a papír könnyedén kicsúszik, vagy nedvesség, penész látható rajta, ideje beruházni egy új ajtótömítőbe és a mintegy félórás műveletbe, amellyel kicserélheti a régit.

 

Nézze meg a hűtőgép gyártóját, típusszámát és keresse meg a többi azonosításra szolgáló információt a használati útmutatóban. Ha nem rendelkezik használati útmutatóval, keresse a hűtőajtó oldalának szélén vagy a hűtőszekrény belsejében, zöldséges fióknál, az ajtóhoz közel a gyártó által elhelyezett azonosító táblát. Keressen online webáruházunkban gyári tömítést, vagy univerzális szabható ajtószigetelést.

 

Gyári hűtő ajtógumi keresése: http://hutogep-alkatresz.dvdx.hu/

Lehel hűtőszekrényekhez ajtógumi: http://netlap.info/?s=lehel+ajt%C3%B3gumi&post_type=product

Univerzális hűtő ajtógumi keresése: http://haztartasi-gep-alkatresz.shopx.hu/index.php/keresesi-eredmeny/a-legujabbal-kezdodik.shopx?searchphrase=all&searchword=h%FBt%F5g%E9pajt%F3%20t%F6m%EDt%E9s

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás