Epilátorok általános hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Az epilátorok az otthoni, tartós szőrtelenítéshez használható legegyszerűbb eszközök. Napjainkban számos típusa létezik, egyes verziók hálózatról működnek, másokat akkumulátor hajt. Emellett egyes típusok használhatóak zuhanyzás közben, megint mások pedig jégakkuval vannak felszerelve, a kíméletesebb használat érdekében.

epilator

Működésének lényege, hogy az epilálófej számos, elektromosan forgatott csipeszből áll, melyek egyesével, tövestől távolítják el a szőrszálakat. A készülékek többsége szétszedhető, és érdemes is minden epilálás utáni szétszedni és a fogaskerekeket megtisztítani a kóbor szőrszálaktól, hiszen a meghibásodás oka lehet a nem megfelelő tisztántartás: a szőrszálak eltömítik a fogaskereket, akadályozzák annak mozgását, végül akár a motor leégéséhez is vezethetnek.

Emellett sok esetben a hiba nem is magában a készülékben van, hanem az akkumulátorban vagy a hálózati csatlakozóban. Az ezeken látható külső sérülések esetén elsősorban erre kell gyanakodni, ebben az esetben elegendő pusztán a kábel, illetve töltő cseréje.

Ha azonban nincs a készüléken látható külső sérülés és az áramellátás is megfelelően biztosított, a szerkezet pedig rendszeresen tisztítva van, a probléma oka valamely belső csatlakozás meghibásodása. Fontos, hogy a készüléket kizárólag annyira lehet szétszedni, amennyire az a tisztításhoz szükséges és amennyire annak lehetősége biztosított.

A készülék házi szétszedése, illetve javítása elvár némi műszaki beállítottságot.

Epilátor alkatrészek itt vásárolhatók: http://haztartasialkatresz.seobetyar.info/epilator-alkatreszek.php

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás