A mosás rovására megy, ha rossz a fűtőbetét!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógépek fűtőszálai rendkívül fontos szerepet töltenek be a készülékek működése szempontjából: ezek melegítik fel a vizet a kívánt hőfokra, amivel még hatékonyabb lehet a mosás. Éppen ezért, ha a fűtőszál elromlik, az elég nagy probléma, ugyanis nem tudjuk a vizet felmelegíteni, ami meg is látszik a mosás eredményén – ruháink nem lesznek kellőképpen tiszták. A fűtőbetét cseréje azonban szerencsére igen egyszerű feladat, ha van egy minimális műszaki érzékünk, nem kell ezért mosógépszerelőt hívnunk.

Mosógép fűtőbetét

A fűtőszál vagy fűtőbetét eltérő helyeken lehet, attól függően, hogy a mosógép elöl- vagy felültöltős, illetve milyen márkájú. Ha a fűtőszál meghibásodik, elég hamar észre fogjuk venni, ugyanis ebben az esetben a mosógép hideg vízzel mos, ami miatt a ruhák nem biztos, hogy elég tiszták lesznek. A csere folyamata igen egyszerű, csak tudni kell, hol találjuk a mosógép fűtőszálát, szabaddá kell tenni a területet, kivenni a régi, majd betenni az új fűtőbetétet, és már készen is vagyunk.

Fontos, hogy miközben a műveletet végezzük, mindenképpen áramtalanítsuk a készüléket, és zárjuk el a vizet, nehogy megrázzon az áram. Ha kicseréltük a fűtőszálat, üresen, ruhák nélkül indítsunk el egy mosási programot, és ellenőrizzük körülbelül a felénél, hogy a víz meleg-e. Ha igen, sikerrel jártunk, a z újonnan beszerelt fűtőszál megfelelően működik, további teendőnk nincs. Ha azonban a víz hideg, valószínűleg komolyabb a probléma, hívjunk inkább mosógépszerelőt, ő biztosan meg fogja tudni oldani a gondot!

Bővebb mosógép fűtőszál csere leírásunkat ITT tekintheti meg!

Ha, mosógép fűtőbetétre van szüksége kattintson a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás