A mosógép vízszelep cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
A mosógépnek rendkívül fontos része a vízszelep (mágnesszelep), ami úgy működik, hogy ha áram alá kerül, megnyílik és feltölti vízzel a készüléket. Hibája egyszerűen felismerhető, ugyanis ha a vízszelepnek valami baja van, nem telik meg a mosógép vízzel, vagy csak részlegesen telik meg, esetleg nem veszi be a mosóport, öblítőt, nem mos rendesen, csak hangosan berreg. Ha ezek közül találjuk magunkat szembe valamelyikkel, biztosak lehetünk benne, hogy a vízszelep a ludas.

A mosógép vízszelepének cseréje könnyen kifoghat a laikusokon, ezért csak akkor álljunk neki, ha rendelkezünk némi tapasztalattal, hozzáértéssel az elektromos szerkezetek javítása terén. Ez egyrészt azért fontos, mert a feladat több lépésből áll, és meglehetősen bonyolult, másrészt veszélyes is lehet, a testi épségünket semmiképp ne kockáztassuk csak azért, mert spórolni akarunk néhány ezrest. A szelepet minden készülék esetén a mosógép hátuljára kell erősíteni, ezért hátulról kell megközelíteni az eszközt. Húzzuk ki, egyrészt, hogy jobban hozzáférjünk, másrészt, mert nem tanácsos, hogy a mosógép áram alatt legyen, miközben bütyköljük.

Nem árt figyelemmel lenni arra, hogy a mosógépekben a vízszelep környékén vannak olyan alkatrészek, amelyek akkor is áram alatt vannak, ha a gép ki van kapcsolva, tehát ebben az esetben sem veszélytelen a szerelés! Legyünk rendkívül óvatosak, körültekintőek, és fokozottan ügyeljünk arra, hogy gyerekek, háziállatok ne legyenek a helyiségben, ahol szerelünk – egyrészt, hogy ne sérülhessenek meg, másrészt, hogy minket se zavarjanak.

Bővebb leírásunkat a mágnesszelep cseréjéről ITT olvashatja el!

Ha, mosógép vízszelepre van szüksége kattintson a baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás