Mosógép szivattyú szűrő hibásodása

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Gyakran törik el a mosógép szivattyújának szűrője!

Az egyik legtöbbet használt háztartási elektromos eszköz Magyarországon kétségkívül a mosógép, alig létezik olyan ház, ahol ne lenne belőle legalább egy darab. A meghibásodása éppen kihasználtsága miatt tud rengeteg gondot okozni, ugyanis mostanra már jóformán el sem tudjuk képzelni az életünket mosógép nélkül, sokan nem is tudnak kézzel mosni, hiszen sosem kellett megtanulniuk. Szerencsére a mosógépek hibái viszonylag könnyen javíthatóak, kis ügyességgel akár otthon, házilag is megszerelhetjük készülékünket.

Mosógép szivattyú szűrő

Az egyik leggyakoribb hiba a mosógépekkel kapcsolatban a szivattyú meghibásodása, illetve a szivattyú szűrőjének eldugulása. Ha azt tapasztaljuk, hogy mosógépünk nem, vagy csak nagyon nehézkesen, hangosan, lassan engedi le a vizet, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a szivattyú környékén kell keresni a hiba forrását. Ha szerencsénk van, nem maga a szivattyú hibásodott meg, és nem kell az egész alkatrészt kicserélni. Az is lehetséges, hogy csupán a szivattyú szűrője dugult el – ebben az esetben elég, ha kivesszük a szűrőt és megtisztítjuk, majd visszatesszük.

Természetesen az is lehetséges, hogy a szűrő nem eldugult, hanem más baj van vele, vagy az is előfordulhat, hogy annyira eldugult, hogy már nem tudjuk kitisztítani. Megeshet még, hogy a szivattyúszűrő eltört, vagy elrepedt, ebben az esetben sem kell megijedni, a mosógép ettől még menthető, mindössze egy új szűrőt kell bele venni. Ilyenkor viszont már jobban járunk, ha nem csak a szűrőt, hanem az egész szivattyút kicseréljük, így jó esély van arra, hogy mosógépünk még jó ideig nem fog újra meghibásodni.

Mosógép szivattyú és szűrő beszerzéséhez, kattintson a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás