Leállhat a dob, ha kopottak a mosógép motor szénkefék

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egy mosógép mindig jól jön a háztartásban, jelentősen megkönnyíti az életünket és időt takarítunk meg a használatával. A jól megszokott kényelem miatt azonban a mosógép meghibásodása igencsak felboríthatja az életritmusunkat és számos kellemetlenséget okozhat. A rossz hír az, hogy a mosógépekben elég sok olyan alkatrész van, ami felmondhatja a szolgálatot, a legújabb fajtákban pedig egyre több. Némi öröm az ürömben viszont, hogy ettől függetlenül nem kell rögtön kidobni a készüléket, sőt, még csak mosógépszerelőhöz sem kell azonnal rohanni, számos alkatrész ugyanis házilag is kicserélhető, ha egy kicsit is értünk a szereléshez.

mosógép szénkefék

Elég szembetűnő probléma, ha azt tapasztaljuk, hogy nem forog a mosógép dobja. Bár súlyosnak tűnik a helyzet, valójában a megoldás igen egyszerű. Gondolhatunk első körben az ékszíj meghibásodására, azonban ha ezt ellenőriztük, és rendben találtuk, több mint valószínű, hogy a hibáért a mosógép szénkeféinek kopása lesz a felelős. A motor szénkeféinek elöregedése ugyanis okozhatja a dob forgásának elmaradását, ilyenkor csak annyi a dolgunk, hogy ezeket kicseréljük, és a mosógép máris olyan lesz, mint újkorában.

A szénkeféket beszerezni nem nehéz, az interneten néhány kattintással hozzájuthatunk a szénkefékhez, azonban fordítsunk nagy figyelmet arra, hogy mindenképpen olyat vegyünk, ami jó a mosógépünkbe. Legegyszerűbb megoldás, ha olyan szénkeféket rendelünk vagy vásárolunk, amilyenek eredetileg voltak a mosógépben, azzal biztosan nem nyúlunk mellé, hiszen eddig is működött azokkal a készülék.

Mosógép szénkefe kereséséhez, kérjük klikkeljen a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás