A mikrosütő jellemző hibái

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mikrohullámú sütők manapság már gyakorlatilag minden háztartásban megtalálhatóak. Működésük gyakorlatilag teljes egészében elektromos, így a meghibásodások is jellemzően elektromos hibák, amelyek a nagy feszültség, a nagy áramigény miatt jelentkeznek.

mikrosütő tányér

A hibáknak több oka is lehet. Nagyon gyakori például, hogy nem megfelelő anyagok kerülnek a mikrosütőbe. A gép által használt rádióhullámok szempontjából minden anyagnak, amelyet behelyezünk, átlátszónak kell lennie – ilyen például a műanyagból vagy üvegből készült edények, a hagyományos főzőedényeket azonban például nem használhatjuk a mikrosütőben. Ha nem megfelelő anyagot helyezünk be, égési sérülések keletkezhetnek a belső felületen, amelyek a működés hatékonyságát is erősen ronthatják vagy teljesen lehetetlenné tehetik azt.

Gyakori még az ajtókapcsolók meghibásodása is, amelyek igen komoly szerepet töltenek be, elsődleges-másodlagos védőkapcsolóként funkcionálnak, azaz ha az ajtót akkor nyitjuk ki, amikor a melegítés folyamatban van, lekapcsolják a feszültséget. Ezek sérülhetnek fizikailag, de a kapcsolók nem megfelelő működését elektromos hiba is okozhatja. A biztonsági kapcsolók hibája önmagában nem kifejezetten gyakori, és mivel több kapcsoló is be van építve, eredendően nem jár komolyabb következményekkel, javítása azonban elengedhetetlen.

mikró magnetron

Ha a mikrosütőt nem tudjuk üzembe helyezni, azt gyakran kiválthatja az, hogy a hálózati oldal nem tudja biztosítani a szükséges feszültséget. Ugyanakkor előfordulhatnak érintkezési hibák vagy zárlat is, amelyek miatt az eszköz működésképtelenné válik.

A mikróban található magnetron igen fontos szerepet tölt be, ezért meghibásodása minden esetben komoly gondot jelent. Ezt kiválthatja a ventilátor motor hibája, a nem megfelelő leállítás, de akár egy egyszerű áramszünet is.

Előfordulhatnak még ezek a problémák is: mikrosütő szigetelőlap elégése, mikrosütő tányér eltörése, tányércsillag eltörése, tányérforgató motor meghibásodása.

Mikrohullámú sütő szigetelőlapot (csillámlap, csillámlemez) itt tudja megvásárolni: netlap.info/termek/mikrohullamu-sutohoz-univerzalis-vaghato-szigetelolap-140x140mm

Mikrohullámú sütő alkatrészeket itt talál: http://e-bolt.info/mikrosuto-alkatresz

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás