Mosógép tető, ajtó meghibásodása!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nem indul el a mosás, ha nem zárjuk le a mosógépet

Ha nem értünk kellőképpen az elektronikus eszközökhöz, könnyen lehet, hogy meggyűlik a bajunk a mosógépünkkel, különösen akkor, ha az egy újabb fajtából való. A legújabb, úgynevezett intelligens mosógépek ugyanis elektromos vezérlőpanellel és számtalan érzékelővel rendelkeznek, ami miatt a legkisebb hiba vagy figyelmetlenség is azt eredményezheti, hogy nem tudjuk elindítani a mosást. Ilyen helyzetekben pedig ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy most éppen mit rontottunk el, mit csináltunk rosszul, amiért nem indul el a mosógép.

A modern mosógépek esetében tényleg mindennek a lehető legnagyobb rendben kell lennie ahhoz, hogy elinduljon a mosás. Ha azt tapasztaljuk, hogy valamilyen hiba van a rendszerben, villognak a fények, esetleg hibát írt ki a kijelző, sokan hajlamosak vagyunk bepánikolni, ám a problémának többnyire igen egyszerű oka van: nincs rendesen lecsukva a mosógép teteje vagy ajtaja, felültöltős mosógépek esetén pedig az is előfordulhat, hogy a dobot felejtettük el külön lezárni, emiatt nem indul el a mosás.

Bár ezt a problémát bosszantónak érezhetjük, valójában számos kellemetlenségtől kímél meg minket, hogy az érzékelő „észreveszi”, hogy nincs megfelelően lezárva a készülék, és nem engedi elindítani a mosást. Ha nem megfelelően lezárt tetővel vagy ajtóval indulna el a program, több, mint valószínű, hogy nem sokkal később arra lennénk figyelmesek, hogy úszik a mosógép környéke, ami nem csak bosszantó, hanem veszélyes is, hiszen a készülék áram alatt van, így áramütést is szenvedhetünk ilyenkor!

Mosógép tető vagy ajtó beszerzését megteheti a baloldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra klikkelve!

Mosógép ajtóMosógép tető

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás