Gyakori gond a szivattyú meghibásodása!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Magyarországon az egyik legfontosabb háztartási gép a mosógép, szinte nincs olyan ház, ahol ne lenne belőle legalább egy darab. A mosógépek meghibásodása sajnos elkerülhetetlen egy bizonyos idő után, azt azonban kevesen tudják, hogy ilyenkor mi okozza a hibát, és mit tehetnek annak elhárításáért. Az egyik leggyakoribb hiba a szivattyú meghibásodása, ez azonban nem kell, hogy a mosógép halálát jelentse, megoldható a probléma.

mosógép szivattyú

Ha azt tapasztaljuk, hogy a mosógép nem engedi le a vizet, szinte biztos, hogy dugulással, vagy szivattyú problémával állunk szemben. A víz automatikus adagolásáról az újfajta mosógépekben mágnesszelepek gondoskodnak, melyek mindkét irányba képesek forogni, ennek megfelelően a mosógépben a szivattyúház kilépő csonkjait szimmetrikusan alakítottak ki. Működését kívülről is hallhatjuk egy zakatoló hang formájában. Ez addig folytatódik, amíg a rotor be nem áll a megfelelő forgásirányba.

Igen gyakori hiba, hogy a szivattyú nem indul el, esetleg a megszokottól eltérő hangokat ad ki magából, halkan zúg vagy éppen hangosabb a kelleténél, annak ellenére, hogy nem szorult bele semmi, ami nem oda való. Ez legtöbbször a szivattyú csapágyának meghibásodását jelzi. Bár bizonyos módszerekkel ez talán javítható, a legjobb megoldás mégis az, ha kicseréljük a szivattyút egy újra, nem kell attól tartanunk, hogy a hiba újra és újra visszatér. A megszerelt szivattyúnál ugyanis igen gyakori, hogy néhány mosás után ugyanazzal a problémával találjuk szembe magunkat, ráadásul egyre gyakrabban, ami igen bosszantó hosszabb távon.

Ha, mosógép szivattyúra van szüksége kattintson a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás