Olajsütők gyakori hibái, alkatrészek meghibásodásai

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Az olajsütő nem csak a háztartásokban, de a vendéglátásban is igen hasznos gépezet. A régebbi típusúak elsősorban sültkrumpli készítésére voltak alkalmasak, a modernebb típusokban azonban már számos olajban sült étel elkészíthető. Azonban rendszeres használat mellett ezek a készülékek is meghibásodhatnak.

Olajsütők gyakori hibái

Az egyik leggyakrabban tapasztalható hiba a külső műanyag alkatrészek, gombok, fritőz kosár, a zárófedél, kapcsolók és fogantyúk elkopása, kilazulása, illetve figyelmetlen használat mellett törése. Egyes fritőzök esetében ez a hiba a külső alkatrészek cseréjével orvosolható, azonban jellemzően ez nincs így. Sok esetben ez nem teszi használhatatlanná a készüléket, azonban ilyen állapotban használatunk körültekintő alkalmazást igényel.

Meghibásodáshoz vezethet a nem megfelelő, valamint nem rendszeres tisztítás, hiszen az olaj, illetve a sütés során abban keletkezett morzsalékok könnyen eltömíthetnek bizonyos alkatrészeket, akadályozhatják azok rendeltetésszerű működését. Ennek fényében a készülék tisztítását érdemes a gyártó által meghatározott módon és rendszerességgel elvégezni.

Emellett, elektromossággal működő szerkezetről lévén szó, nem ritka a kábel vagy a belső elektronikai rendszer meghibásodása. A kábelen látható sérülés hoz már kisebb szakértelem szükséges. Ezen felül, amennyiben a készülék rendeltetésszerű használat mellett nem megfelelően működik, tehát gyakran és látható ok nélkül kikapcsol, vagy túlfűtöttséget jelez túlmelegedés nélkül, itt is szintén érdemes nagyobb szakértelemmel rendelkezni, hiszen egy meghibásodott csatlakozás tűzveszélyes is lehet.

Olajsütő alkatrészre van szüksége? Klikkeljen a baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás