Mikrosütő tányér

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Érdekes egy dolog a mikrohullámú sütőnek a forgó tányérja, egy hazai humorista kiváló megállapítást tett vele kapcsolatban, miszerint, nem az idővel mérjük egy étel melegedését, hanem a tányér fordulatainak a számával. Azaz nem a digitális kijelző nagyméretű számait figyeljük, hogy mondjuk, 30 másodperc van hátra, hanem a forgásokat és bizony gyakran a beállított idő lejárta előtt vesszük ki az ételt a készülékből.

Valamikor a forgótányér volt a legmenőbb dolog az egész mikrohullámú sütő lázban, feltéve persze, ha átlátszó üveg volt az ajtó és lehetett látni kívülről is, ahogy rendíthetetlenül forog a tányér miközben melegszik a rajta lévő dolog, legyen az bármi is. Sokak számára ma is érthetetlen rejtély annak a talánynak a megokolása, hogy miért forrósodik át a porcelán, amiben mondjuk, a húsleves van és marad hűvös ez az üveg felület. Nos, ilyen a kialakítása, úgy csinálták, hogy bírja a mikrohullámok támadását.

Mikrosütő tányér

Érdekes volt és még most is érdekes a forgótányér anyaga: nagyon vastag, edzett üvegről beszélünk, ha ránézünk, azt gondoljuk, hogy törhetetlen. Majdnem igazunk van, hiszen, ha kicsúszik a kezünkből, akkor a járólap fogja megszenvedni a találkozást. De nem minden esetben, előfordul olyan is sajnos (vagy szerencsére), hogy az üvegtányér marad alul. Több fajta méretben – a sültő belső terének a függvénye – érhetők el ezek az alkatrészek, így a cseréjénél nagyot hibázni nem tudunk, ahogy a pótlásnál sem, hiszen csak be kell együk a régi helyére az újat. Az azonosításhoz mindenképpen szükség van a készülék hátulján megtalálható adattáblán lévő modellszámra.

Ha mikrosütő tányérra van szüksége kattintson a baloldalt elhelyezkedő shopX alkatrész webáruház fotóra!

Eltört mikrohullámú sütő forgótányér

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás