Mosogatógép szűrő

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógép után egy háztartásban a legnagyobb segítséget talán a mosogatógép nyújtja a háziasszony számára. A sok időt felvevő mosogatást sokkal könnyebben és hamarabb elintézi az okos találmány.

Nem feltétlenül szükséges előmosogatni a tisztítandó edényt, hisz ha egy jó minőségű gépet választunk, illetve a mosogatószer is megfelelő, akkor teljesen tisztán vehetjük ki az edényeket a gépből. Annak érdekében azonban, hogy az edények mindig tiszták legyenek, a mosogatógép szűrőjét rendszeresen tisztítani kell, hisz a tányérokról levált ételmaradékok itt gyűlnek fel.

A legtöbb mosogatógépben háromféle szűrő található. Az első a nagyobb lyukakkal ellátott, ami a nagyobb ételmaradékokat fogja föl, a második a finomszűrő, ami a kisebb ételmaradékokat, majd legvégül a mikroszűrő, ami sok esetben a zsírt is felfogja. Ez a mikro szűrő rakodik meg a leghamarabb, de a többi szűrőt is gondosan kell tisztítani. A tisztítást, karbantartást mindenki el tudja végezni otthon, hisz a szűrők nagy részét viszonylag könnyen el lehet távolítani, majd tisztítás után visszatenni a helyére. A tisztításhoz általában meleg tisztítószeres vizet kell használni. Időnként érdemes egy magas hőfokú programot is elindítani edény nélkül, de mosogatószerrel. Ezzel nem csak a gépet tisztítjuk, hanem a szűrőket is.

Amennyiben sérült a mosogatógép szűrő, akkor haladéktalanul ki kell cserélni, hisz ezen is nagymértékben múlik, hogy mennyire hatékony a gép. Könnyen lehet a szűrőket pótolni, hisz minden gyártó gyárt és forgalmaz külön is szűrőt (filtert), mivel ezt kell a leggyakrabban cserélni egy mosogatógépben. A szűrők esetében nagyon fontos, hogy mindig tökéletes állapotban legyenek, mert ha nem, akkor az ételmaradékok visszakerülhetnek az edényre, vagy bekerülnek a vízlevezetőbe, ezáltal kellemetlen dugulást okozva.

Ha mosogatógép szűrőkre van szüksége kattintson az ITT található linkre.

Kapható AEG, Bauknecht, Bosch, Candy, Electrolux, Indesit, Miele, Siemens, Whirlpool és Zanussi mosogatógépekhez is.

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás