Mosogatógép fűtőbetét cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A fűtőbetét meghibásodásának csalhatatlan jele, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy a mosogatás nem olyan hatékony, mint korábban, a tányérokon, evőeszközökön megmaradnak a foltok, nem lesznek elég tiszták a program végén.

Ennek oka, hogy a mosogatás meleg vízben eredményes, ha ezt nem sikerül előállítani, akkor bizony feleslegesen pakoltuk meg a gépet. Sajnos egy mosogatógéppel több működési hiba is adódhat, mivel bonyolult szerkezetekről beszélünk. Az egyik legsúlyosabb probléma pedig, ha a fűtőegység meghibásodik, hiszen a forró víz fontos szerepet tölt be a mosogatásban.

mosogatógép fűtőegység

Nagy a baj, de nem vészes…

Szerencsére a fűtőbetét cseréje akár házilag is lehetséges, de fontos, hogy ebbe csak akkor kezdjünk bele, ha rendelkezünk némi műszaki érzékkel. A fűtőszál vagy fűtőbetét nem minden mosogatógépben van ugyan ott, vagyis először meg kell találjuk. Persze, hogy ne szereljük szét az egész gépet fölöslegesen, nézzük meg tüzetesen a modell műszaki adatlapját.

Ha már kidobtuk volna, akkor sincs nagy baj, az interneten, a márka honlapján biztosan megtaláljuk a leírást. Amennyiben sikeresen megtaláltuk a fűtőszálat, maga a csere igen egyszerű: szabaddá kell tenni a területet, eltávolítani a régi, majd betenni az új fűtőbetétet, természetesen miután megvásároltuk a megfelelő darabot. Miután végeztünk a mosogatógép máris tökéletesen fog működni, a tányérok pedig úgy fognak ragyogni, mint korábban.

Ebben a webáruházban talál fűtőbetéteket: https://netlap.info/t…/mosogatogep-futoegysegek/

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás