Tűzhely fűtőbetét cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A hazai vásárlók körében is egyre népszerűbbek az elektromos tűzhelyek és főzőlapok, már csak azért is, mert nem mindenhol van bevezetve gáz. Az ilyen esetekben gyakorlatilag nincs is más megoldás a főzőcskére. A főzéshez meleg kell, ha pedig a tűzhely nem melegszik fel, akkor elromlott benne a fűtőszál.

Pontosabban ez is lehet a probléma egyik oka. A gáztűzhelyekkel szemben az elektromos tűzhelyek hátránya, hogy nagyobb a meghibásodás lehetősége is, hiszen árammal működnek. Ezzel persze senkit nem akarunk elrettenteni, az ismert márkák csak ritkán hibásodnak meg, és általában azok is csak sok éves használat után.
Mindenesetre a meghibásodások egyik leggyakoribb oka, amikor tönkremegy a fűtőszál. A problémát egyszerű kiszúrni, hiszen vagy egyáltalán nem melegszik a sütő vagy nem eléggé, esetleg csak bizonyos pontokon. Feltéve ha többszintű sütésre alkalmas tűzhelyekről beszélünk.

Mindig áramtalanítsunk!

Ijedségre szerencsére semmi ok, a probléma viszonylag olcsón és könnyen orvosolható. Pár dologra azért itt is oda kell figyelni: először is ahány tűzhely annyi fűtőbetét. Persze azért ez túlzás, de tény, hogy nem kompatibilis minden mindennel, így vásárlás előtt mindenképpen írjuk fel a tűzhely vagy a sütő modellszámát, hogy a megfelelő fűtőszálat szerezzük be hozzá. Másodszor pedig, ami szerelésnél elengedhetetlen, hogy a munka előtt mindenképpen áramtalanítsuk a gépet.
Tekintve, hogy a fűtőszálhoz nem nehéz hozzáférni, így egy kis ügyességgel mi magunk is ki tudjuk cserélni az alkatrészt.

Tűzhely fűtőbetétek beszerzése: netlap.info/termekkategoria/../tuzhely-futoszalak/

Tűzhely fűtőbetét

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás