Hűtőgép vízszűrő – side by side hűtőszekrény szűrő

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egy minőségi hűtő nagyon sokáig gondoskodhat arról, hogy ételeink hosszabb ideig maradjanak frissek. Azonban nekünk is vigyáznunk kell hűtőnkre, folyamatosan karban kell tartanunk, és oda kell figyelnünk arra is, hogy mindig tiszta legyen. Főleg azokban a hűtőkben okozhat problémát a szennyeződés, amelyek magukat olvasszák, mert így viszonylag könnyen bejuthat a vízbe az apró piszok. Ezért annyira fontos a hűtőgép vízszűrő, mert ha nem szűrné meg a vizet, akkor nagyobb problémákat is okozhatna még egy kisebb ételmaradék is.

Hűtőgép vízszűrő

A hűtőgép vízszűrőt nem csak szakember tudja kiszerelni, tisztítani, egy kis műszaki érzékkel orvosolható a hiba. Több fajta is kapható, függően attól, hogy milyen típusú a hűtő. Hogy melyikbe milyen jár, a hűtő papírjain tüntetik fel. Épp ezért fontos, hogy mindig megtartsuk a vásárlásnál kapott különböző papírokat, hisz probléma esetén sokkal könnyebb dolga van a szerelőnek, ha csak a gyártási számot kell megkeresnie, mint hogy hűtő alapján kelljen beszereznie az alkatrészt.

Annak érdekében, hogy tovább tartson a szűrő, mi magunk is sokat tehetünk. Figyeljünk arra, hogy a hűtő hátához ne érjen semmi, amiről apró darabok válhatnak le. Itt leginkább a zöldségek és gyümölcsök jelentenek veszélyt. A papír szintén könnyedén felázik a vizes hűtő hátán, majd a vízelvezetőn keresztül a szűrőbe jut.

A szerelők tanácsa, hogy időközönként nézzük vagy nézessük meg, hogy minden rendben van-e a szűrővel, és elég tiszta-e, mert így el lehet kerülni a nagyobb, alkatrészcserével járó problémákat.

Amennyiben nem értünk a hűtőgépekhez, inkább bízzuk szakemberre ezt a munkát, nehogy még nagyobb problémát okozzunk azzal, hogy nem megfelelően távolítjuk el a hűtőgép szűrőt.

Többféle hűtőszekrényhez tart vízszűrőt a shopX Webáruház-lánc. A baloldalt található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra klikkelve akár meg is keresheti most a hiányzó vízszűrőt készülékébe!

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás