Szárítógép szűrő

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Minden ruhaszárító rendelkezik szűrővel, ami felfogja a szöszt és a bolyhokat. A szöszszűrő helye modellenként változó helyen található meg, de általában jól látható helyre teszi a gyártó, hogy könnyen hozzáférhető legyen. Ha megtelt a szűrő szennyeződéssel nehezebben távozik a levegő a készülékből, így kevésbé hatékonyan működik a szárítógépünk. A több idő alatt megszáradó ruhák, jobban igénybe veszi a gépet, így az több energiát vesz igénybe. A nehezebben távozó levegő tűzveszélyes is lehet, ezért fontos nagyon a szűrő rendszeres tisztása.

Milyen gyakran kell tisztítani a szöszszűrőt?

A szárítógépben a szűrőn keresztül távozik az elhasznált levegő a kültérbe. Minden használat előtt érdemes tisztíttatni a szárítógép szűrőjét, hisz nagyon sok szennyeződést gyűjt össze egy szárítási program alatt. Lényegében mindig tiszta szűrővel kell elindítani a készüléket. A tisztítás egyszerű.nedves újukkal húzzuk le a szöszöket a szűrőről, ennyire egyszerű ez a művelet. Amennyiben nagyon koszos folyóvízzel mossuk át majd töröljük szárazra a szűrőnket (szóba jöhet szappan és fogkefe is).

szaritogep-filter-tisztitas

Ha már nem tudjuk megmenteni a szűrőt érdemes azt kicserélni egy újra, hogy újra nagy hatékonysággal működjön a szárítógépünk.

Ebben a webshopban több márkához és típushoz talál szűrőt: https://netlap.info/…/szaritogep-szurok/

 

szaritogep-filter-tisztitas2

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás