Tűzhely üveg cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Vannak két, három, sőt már négy rétegű sütőajtó üvegek is. Minél több a rétegek száma, annál jobb a szigetelése, vagyis annál kevesebb hőt enged át a modell. Minél több a réteg, annál hűvösebb kívülről az üveg tapintása, sérülni azonban mindegyik tud.

Az, hogy a sütő ajtaja üvegből legyen, több mint szerencsés dolog, hiszen ezen keresztül ránézésre is meg tudjuk állapítani, hogy mi történik odabent, milyen állapotban vannak a készülő ételek. Jó-e már a hús, érdemes-e villával is megnézni vagy még várni kell-e vele…

A sütőajtó üvegezése szerencsére az esetek 90%-ban nagyon biztonságos, így nem is a benti magas hőmérséklet miatt sérülhet, hanem külső fizikai behatásokra. Olykor az is elég, ha ráejtjük a tepsit vagy bármilyen kemény, éles tárgyat. A lényeg, hogy mivel üveg, így el tud repedni, össze tud törni és ilyenkor bizony cserélni kell.
A méret és a rétegszám is fontos.

Vásárlás esetén két dolgot kell mindenképpen a szemünk előtt tartani. Egyrészt, hogy méretében passzoljon az ajtóhoz, ha ez nem így van, akkor – ahogy mondani szokták – „tartoztunk egy úttal az ördögnek”. Ha tehetjük vegyük figyelembe a már említett rétegeket is, vagyis, hogy mennyi üvegpanelból áll az ajtó. Minél több, annál jobb.
Főleg kisgyerekes családoknál lehet ez fontos szempont, mert ha nekifut a gyerkőc az ajtónak, akkor sem égeti meg magát. Maga a csere meglehetősen egyszerű, a régi, hibás üveget el kell távolítani, azaz kicsavarozni a helyéből, az újat pedig be kell helyezni, úgy hogy masszívan tartsa magát a keretben.

Tűzhelyekhez alkatrészeket és tartozékokat talál a bal oldalon elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattintva.

tuhely-ajtouveg-csere

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás