Tűzhely szigetelés cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nem csak a hűtőszekrényeknél, de a tűzhelynél is van tömítés, a szerepe pedig legalább annyira fontos, legyen a készülékünk gáz vagy elektromos üzemelésű. Mivel ez adott esetben hatalmas hőnek van kitéve, így az elhasználódás is gyakoribb, szerencsére azonban a csere nem egy bonyolult művelet.

Nem bonyolult, ugyanakkor fontos, ha azt akarjuk, hogy a libasült és a grillcsirke süljön meg hamar és ne mi. Nem megfelelő szigetelés esetén, hőveszteség fog keletkezni, így jóval tovább tart majd az ebéd és vacsora elkészítése, arról nem is beszélve, hogy egy csomó energiát fogunk feleslegesen felhasználni. Ez utóbbi egyébként egy idő után a rezsiköltségen is látszani fog, szóval nem érdemes halogatni az elhasználódott szigetelő cseréjét.

tuzhely-szigeteles

Mi magunk is megoldhatjuk a javítást!

Szerelőt nem kell hívni a feladathoz, sőt műszaki érzék sem feltétlenül kell a művelethez, legfeljebb egy kevéske kézügyesség. Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy a megfelelő sütőajtó tömítést válasszuk, azaz a készülékünk modellszáma alapján történjen a vásárlás. Mivel a tűzhelyek és sütőajtók sem egyformák így tömítésekből is többféle létezik.

A legegyszerűbb megoldás, ha egy erős rántás kíséretében a régit kivesszük a helyéből és az új szigetelőt visszanyomkodjuk a régi helyére, lehetőleg úgy, hogy tökéletesen passzoljon, hiszen a szigetelése is így lesz csak tökéletes. Hogy mennyire jó vagy nem, azt az ujjunkkal is érezni fogjuk, ha nem mozog a vájatban, akkor megfelelő munkát végeztünk.

Tűzhelyéhez ebben a webáruházban tud vásárolni szigetelést: https://netlap.info/…/tuzhely-szigetelesek/

Ha nem találja a megfelelőt vegye fel a kapcsolatot a webáruház kapcsolat menüpontjában és kérjen segítséget.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás