Porszívó HEPA szűrő tisztítása és cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egyre elterjedtebbek a porzsák nélküli, úgynevezett HEPA szűrős porszívók.

De mit is tud pontosan a HEPA szűrő?

A HEPA szűrő tulajdonképpen egy nagy hatékonyságú részecskeszűrő. Népszerűségét és egyben előnyét a hagyományos porszívókkal szemben az adja, hogy képes arra, hogy felfogja az asztmás vagy allergiás tüneteket okozó, egészen finom porrészecskéket is. Mindez sűrű szálszerkezetének köszönhető. Az egyes HEPA szűrők hatékonysága eltérő, nem egyformán szűrik a részecskéket. Általánosan elmondható, hogy minél nagyobb a szűrő száma, annál több részecske kiszűrésére képes.

Porszívó HEPA szűrő

Egyszer azonban a HEPA szűrők is megtelnek, ilyenkor válik szükségessé a szűrő tisztítása vagy cseréje. Fontos tudni, hogy átmenetileg a tisztítás is megoldja a problémát, azonban ezután már nem fogja annyi ideig bírni a szűrő, mint újkorában, ezért lényeges, hogy bizonyos időközönként cseréljük ki a HEPA szűrőt. A HEPA szűrő cseréje nem különösebben bonyolult feladat, akár az interneten is beszerezhető az új szűrő, majd ha ez megvan, a porszívó felnyitását követően egyszerűen csak vegyük ki a régit, és helyezzük be az újat.

Porszívójához HEPA szűrőt vásárolhat, ha a bal oldalon lévő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattint.

Ha úgy gondoljuk, HEPA szűrőnk szolgálhat még egy keveset, megpróbálkozhatunk a kitakarításával. Érdemes ezt azzal kezdeni, hogy alaposan kirázzuk, így a benne felgyülemlett por nagy részétől megszabadulhatunk. Ha ennél alaposabbak akarunk lenni, segítségül hívhatunk egy másik porszívót, és egyszerűen kiporszívózhatjuk a szűrőt, így az élettartama is valamivel hosszabb lesz, mintha csak kiráznánk.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás