Mosógép felújítás házilag

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Egy mosógép élettartama, ha megfelelően használjuk körülbelül 10 év (sajnos valamikor csak 4-5 év). Ha ez az idő letelik, akkor egyre több probléma lesz vele és a mosás minősége is könnyen lehet, hogy romlani fog. Ebben az esetben két dolgot tehetünk: vagy új gépet vásárolunk, vagy a régit újítjuk fel. Akár mi magunk, otthon, házilag.

Egy új készülék vásárlása nem csekély befektetés, és bizony sokan nem engedhetik meg maguknak ezt a nagy kiadást. A felújítás jóval olcsóbb a kedvezőbb alkatrészárakból adódóan, szakember bevonása nélkül a munka pedig ingyen van. Jól és időben történő felújítás esetén a mosógépünk élettartama megduplázható, a költségek pedig nem érik el, az új gép árának 20-30%-át sem.

Mindenképpen érdemes tehát fontolóra venni a dolgot.

Fontosabb összetevők:

A felújítás folyamata esztétikai és műszaki feladatokból tevődik össze, az utóbbi természetesen jóval fontosabb, ami a gép mechanikus alkatrészeinek cseréjét vagy javítását-szerelését jelenti.

Miután megszabadítottuk a készüléket a háztól, meg kell vizsgálni az alkatrészek állapotát. Általában a lengéscsillapítókkal, a szivattyúval, a csapágyazással, az ékszíjjal és a tömítésekkel lehetnek a fő problémák. Ezeknek a cseréje szerencsére viszonylag olcsó, főleg ha kapunk utángyártott változatú alkatrészeket a készülékhez.

Mindenképpen nézzük meg a dob belső állapotát is, ha sok rajta a karcolás esetleg repedés, akkor mindenképpen érdemes ezt is cserélni, hiszen nem megfelelő állapotban még a benne lévő ruhák is rongálódhatnak. A gépen található szintszabályzót, mágnesszelepet, főkapcsolót, hőfokszabályozót általában elég jó alaposan megtisztítani, persze, ha nagyon kattog vagy nem megfelelő a működése, akkor ezeket is cserélni kell.

Alkatrészeket a készülékéhez ebben a webshopban könnyedén talál: http://netlap.info

 

Mosógép felújítás házilag

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás