Hűtőgép zsanér cseréje és beállítása

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Azt gondolnánk, hogy egy olyan apróság, mint a hűtőszekrény zsanérja, elhanyagolható tényező egy olyan komplex rendszernél, mint maga a készülék. Nos, ez koránt sincsen így, sőt! Az hogy a hűtőszekrény ajtaja megfelelően záródjon a zsanéron múlik, így a hűtés folyamatában is fontos szerepe van.
Amennyiben az ajtó nem zár 100%-os hatékonysággal, úgy egy több áramot fog feleslegesen használni a készülék, sokkal előbb elromlik, jegesedik, az élelmiszerek pedig nem fognak az ideális körülmények között hidegen maradni. A mindennapos, sőt, folyamatos használat miatt elkerülhetetlen, hogy bizonyos alkatrészek egy idő után elhasználódjanak. A zsanérra ez különösen igaz, hiszen rendszeres mozgásnak van kitéve, esetenként el is törhet, és az sem feltétlenül kedvez neki, ha rosszkedvünkben becsapjuk a hűtőszekrény ajtaját.

Szerencsére maga a zsanér cseréje-szerelése pofonegyszerű dolog. Úgy is mondhatnánk, hogy gyerekjáték, vagyis semmi esetre sem igényel szerelőt. A művelet során talán egy fontosabb dologra kell csak figyelni, mégpedig arra, hogy mielőtt nekilátunk, a biztonság kedvéért áramtalanítsuk a hűtőszekrényt. A zsanércseréhez pedig csak annyit kell tennünk, hogy lecsavarozzuk a régit, majd föltesszük a helyére az új zsanért, és hűtőajtónk máris működőképes lesz.
Természetesen az fontos, hogy megfelelő zsanért vásároljunk a régi helyére, illetőleg a munka végén alaposan nézzük meg, hogy jól szigetel-e az ajtó. Ez utóbbi megállapítása is meglehetősen egyszerű: ha nehezen nyílik, akkor rendben vagyunk, ha viszont könnyedén tudjuk csukni-nyitni, akkor van még dolgunk vele.

Amennyiben Önnek alkatrészre van szüksége hűtőjéhez, nézzen szét ebben a webáruházban: http://hutogep-alkatresz.dvdx.hu/

 

Hűtőgép zsanér csere

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás