Hűtőgép zsanér

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A hűtőgép zsanér, akárcsak az összes többi esetben azért felel, hogy be tudjuk csukni a készülék ajtaját, legyen az a fagyasztóé vagy a hűtőé. Ez, mint tudjuk meglehetősen fontos, mivel ha nincsen becsukva, akkor hűtés sincsen, pontosabban a hideg levegő kimegy a szabadba, az élelmiszerek pedig úgy, ahogy vannak, megromlanak.

Figyelni kell a dologra és nem csak akkor van baj, ha úgy ahogy van, eltörik az ajtózsanér és cserélni kell, hanem akkor is, ha meglazul, sőt ez az eset talán kicsit rosszabb is. Azért problémás a dolog, mert ez elkerülheti a figyelmünket, vagy simán nem törődünk vele, közben pedig nem lesz tökéletes a hűtő szigetelése.

Hűtőgép zsanér

A szigetelés nagyon fontos, az egyik legfontosabb attribútuma a termékcsaládnak, nem véletlenül van feltüntetve minden egyes modellen, hogy hány óráig tudja a megfelelő hőmérsékletet biztosítani áramkimaradás esetén. Ez a szám egyúttal azt is jelöli, hogy milyen a hűtő szigetelése. Természetesen minél nagyobb, annál jobb, egy Liebherr hűtőszekrény például akár 74 órán keresztül is elvan áram nélkül. Feltéve persze, ha a zsanérok tökéletesen rögzítenek, ha nem, találkozzunk bármilyen szép számokkal nem lesz tökéletes a szigetelés és így a hűtés sem, amit akár a megnövekedett áramszámlában is észrevehetünk. Érdemes tehát néha ránézni, mert a sok nyitogatás és csukogatás következtében kilazulhat, ilyenkor egyszerűen utána kell húzni egy csavarhúzóval és készen is vagyunk. Ha eltörne, akkor pedig természetesen cserélni kell.

Hűtőszekrény ajtózsanér beszerzését megteheti a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrészek fotóra kattintva.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás