Mikrohullámú sütő csillámlap

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
Hogy van csillámlemez a mikrohullámú sütőben, azt némi túlzással úgy vesszük észre, ha kigyullad a készülék, de legalábbis pattog és szikrázik. Ijesztően hangzik, pedig nem az, egy kis szikrázásból még sohasem lett tragédia és nem is lesz. Gondolunk itt természetesen az emberi balesetekre.

Mi lehet azonban ennek az oka? A kérdésre kétféle válasz is van, az egyik a mi hanyagságunkból következik, vagyis, hogy nem takarítjuk a mikrosütőt és hagyjuk, hogy a szennyeződések vastagon rárakódjanak a csillámlemezre. A legveszélyesebb ezek közül a zsír és a különböző ételmaradékok. Ha a zsír túl nagy koncentrátumban van jelen a készülékben, akkor bizony előfordulhat, hogy a nagy hő hatására illetőleg a mikrohullámok következtében meg is gyullad.

Mikrohullámú sütő csillámlap

Mit kell ilyenkor tenni? Először is természetesen kikapcsolni a készüléket. Szerencsére a tovább teendő sem túl bonyolult, egy egyszerű csavarhúzóval lecsavarozzuk a mikrosütő hátuljában található csillámlemezt, majd megtesszük azt, amit korábban kellett volna, vagyis megtisztítjuk. Lehetőleg forró vízzel és mosószerrel. Ezután visszacsavarozzuk a helyére a lemezt és a készülék olyan lesz, mint újkorában.

A másik esetben, amikor valami fém kerül a készülékbe és ott hirtelen szikra vagy láng keletkezik, a csillámlemez is megsérülhet, vagyis megég. Ilyenkor nem érdemes, sőt nem is szabad bajlódni a tisztításával, újat kell venni helyette. Az ára olcsó, szóval nem kell megijedni a költségektől sem. A folyamat ugyanaz, mint a tisztításnál, a régit lecsavarozzuk, majd ebben az esetben az újat tesszük vissza helyette. A továbbiakban pedig vigyázunk, hogy ne tegyünk fémet a készülék belsejébe.

Univerzális vágható csillámlapot ebben a shopban vásárolhat: netlap.info/termek/mikrohullamu-sutohoz-univerzalis-vaghato-szigetelolap-140x140mm

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás