Mosógép üstszájgumi ajtógumi szerelése cseréje házilag

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Mosógép ajtógumi csereHa a mosógépajtó tömítése elkezd beragadni, az annak a jele, hogy el van használódva és cserére szorul. Előfordul, hogy az üstszájgumi kilukad, vagy nagyon penészes, ekkor szintén szükséges egy új darabot beépíteni. A szétszerelés közben érdemes fotókat készíteni, hogy az összerakást megkönnyítsük egy kis segédlettel.

Figyelmeztetés: mielőtt hozzálátna a művelethez a balesetek elkerülése végett a mosógépet csatlakoztassa le az elektromos hálózatról, zárja el a vízcsapot, és engedje le a vizet a készülékéből!

Ez a leírás általános jellegű, így mosógépeknél változóan értendő. Pl. valahol szükséges lebontani a készülék tetejét, elejét, ajtókapcsoló stb. Az üst tömítés cseréjénél az ajtót érdemes leszerelni, hogy véletlen se törjön be az ablaküveg..

A mosógépben az ajtótömítést a következő lépéseket követve cserélheti ki.

Lépések

Keresse meg azt a rögzítőgyűrűt, amely az üstszájgumit a gép burkolatához erősíti és szemrevételezze alaposan. Ez általában óvatosan eltávolítható egy laposfejű csavarhúzó segítségével, egyes esetekben azonban a szoros rögzítés miatt először meg kell lazítani.

Mosógép üstszájgumi csere

A külső rögzítőgyűrű eltávolítása után keresse meg a belső, a tömítést a dobhoz erősítő rögzítőgyűrűt és mérje fel, hogyan van rögzítve. A gyűrű általában eltávolítható egy laposfejű csavarhúzó segítségével, de egyes esetekben szükséges lehet előzetes meglazítása.

Mosógép üstszájgumi csere

A rögzítőgyűrű eltávolítása után két kézzel húzza el a tömítést a rögzítőszegélytől és a dobtól.

Mosógép ajtógumi csere

Mosógép üstszájgumi szerelés

A dobon található vájatba némi öblítőszert kenve könnyebbé válhat az új üstszájgumi felhelyezése.

Mosógép ajtó tömítés szerelése házilag

Ha a rögzítőgyűrű feszessége nem állítható, először fogja meg az ajtótömítés aljánál, majd nyomja fel két kézzel ellentétes irányba dolgozva.

Mosógép üstszájgumi javítás

Tippek
Az új üstgumi beszerzése egyszerűen online megvásárolható ezen a linken: http://mosogep-alkatresz.dvdx.hu/ajtogumi.php
Bizonyosodjon meg róla, hogy kéznél van a gép típusszáma, szüksége lesz rá!

A megadott információk tájékoztató jellegűek. A weblap üzemeltetője nem vállal felelősséget az esetleges problémákért, illetve a balesetek miatt.

Reméljük sokat segített ez a kis leírás a barkácsolásában.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás