Mosógép csapágycsere hegesztett üstben

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Hegesztett üst csapágyazás

A következő leírásban ismertetni fogom, hogy miként lehet csapágyat cserélni hegesztett dobházban, vagyis olyan elöltöltős mosógépben, aminél nem lehet szétcsavarozni a dobházat.

Mosógép csapágycsere hegesztett üstben

Első körben ajánlani tudom, hogy új gép vásárlása esetén nézzük meg, hogy szétszedhető e vagy sem, és a későbbi szerelési lehetőségeket mérlegelve válasszunk gépet, elkerülve a nehezen hozzáférhető és javítható darabokat. A AEG, Electrolux, Beko, Ariston, Indesit és Whirpool márkájú mosógépek sajnos nagyrészt ilyenek.

Ehhez a munkához teljesen szét kell szedni a gépet. Kezdve a mosószertartály kipattintásával, majd a hátulját kell leszedni a csavarok eltávolításával. Ezután az első panelen találhatóak csavarok, például a mosószertartály helyénél, amik kiszedésével, valamint a felül találhatóakkal eltávolítható lesz az elektromos kijelző panel. Mielőtt kihúzzuk a vezetékeket, mindent jegyzeteljünk, dokumentáljunk vagy jelöljünk meg, hogy a végén a helyes sorrendben tudjuk visszatenni őket. Ki kell csavarozni a mosószeres tartályt, és kiakasztani a gumicsövet. Ugyancsak leszereljük a fém merevítő rudat elől.

Mosógép csapágycsere hegesztett dobházban

Következő lépés az ajtó gumi eltávolítása, amit a fém rögzítő bilincs kipattintásával érhetünk el. Ehhez használjunk egy csavarhúzót. Majd az alul található szűrőnél csavarozzunk és vegyük le az alsó lemezt. Az újra láthatóvá váló csavarokat is szedjük ki és szedjük le az egész első panelt. Az ajtókapcsolóból húzzuk ki a stekkert. Láthatóvá válik a dobház. Egy könnyen szerelhető készüléknél a dobház két félből áll, amik össze vannak csavarozva, azonban a „kerülendő” gépeknél ez a két fél össze van hegesztve, ami miatt bonthatatlanok.

A folyamat folytatásához le kell szedni a súlyokat, az elfolyó csövet és az ajtógumit. Szedjük le a hátulját, tovább haladva az ékszíjat a csatlakozókat, amiket megjelölünk vagy jegyzetelünk, valamint a lengéscsillapítókat. Ezután a rugókról akasszuk le a dobházat, és emeljük ki az egészet.

Hegesztett üstnél az ajtógumi leszedése

A dobház műanyag részét szét kell vágni egy nagyon vékony körvágóval. Ennél figyelni kell, hogy ne menjünk mélyre a fém részig, illetve azért kell vékony fűrésszel, mert annak a vastagsága „hiányozni fog” vagyis kiesik az anyagból és annyival rövidebb lesz a ház.

Mosógép hegesztett üst szétvágása

A szétválasztás után olyan lesz, mint a csavarozható verziók. Le kell szedni az ékszíj tárcsát, majd kiütni a csapágyakat egy kalapács és egy fém rúd segítségével. Ezután cseréljük ki az új csapágyakra és szimeringre. Majd a két műanyag ház oldalt össze kell olvasztani és felengedni vízzel, ellenőrizve a pontosságot. Ha mindezzel készen vagyunk, akkor az előzőleg szétszerelt sorrendet követve újra összerakjuk a gépet.

Csapágy és szimering beszerzése

Mosógép csapágy és szimering vásárlását online shopban megoldhatja itt:

Csapágyak: https://netlap.info/…/mosogep-csapagyak/

Szimeringek: https://netlap.info/…/mosogep-szimeringek/

A keresőben is kereshet méretekre vagy felveheti velünk is a kapcsolatot, hogy segítsünk a helyes alkatrész beazonosításában.

Videóban pedig pár szemléltető videó a hegesztett üst szétszedéséről:

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás