Bosch mosógép ajtókapcsoló csere

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A mosógépek esetében is, mint minden más gépnél gyakran merül fel probléma. Ezek elég széles körben mozoghatnak, vagyis a hibásodást mindenképpen elemezni, vagy vizsgáltatni kell. Természetesen minden könnyebb, ha ez működik otthoni keretek között saját kezűleg, viszont akkor sincs baj, ha ez nem megy. Ilyenkor kell szakember segítségét kérni, aki megvizsgálja a gépet.

Gyakori hiba Bosch mosógépeknél az ajtókapcsoló meghibásodása. Ezt úgy lehet diagnosztizálni, hogy elindítunk egy programot, de az nem indul el, valamint az ajtót nem zárja le. Ilyen esetben sajnos cserélni kell az alkatrészt.

A következőkben az otthoni cserét fogom leírni, amelyhez a webáruházból rendelhető alkatrész: netlap.info/bosch+mosógép+ajtókapcsoló

Első és legfontosabb feladat az áramtalanítás!

Ezután el kell távolítani az ajtógumit, amit egy fém bilincs rögzít. Ezt legegyszerűbben egy kisebb csavarhúzóval lehet megfogni és óvatosan végigfeszítve eltávolítani.

Az ajtókapcsoló nem csavarral, hanem 2 műanyag pöcökkel van rögzítve, amit két kézzel kell kioldani. Az egyik kézzel nyomni kell a kis pöcköket, a másikkal pedig hátulról benyúlva a gumi mellett húzni kell a műanyag kapcsolót a gumi felé. Ezáltal teljesen kivehető a műanyag rögzítő kapcsoló.

A metódus úgy folytatható, ha beszereztük az új elektromos ajtózárat, ami természetesen kompatibilis a mosógéppel, melyhez elengedhetetlen a gép modell és típusszáma.

Az új alkatrészt ugyanúgy lehet behelyezni, mint ahogyan a régi eltávolításra került, csak visszafelé. Tehát hátulról a gumi mellől indulva behelyezzük a helyére, és bepattintjuk a két műanyag pöcköt is.

Majd ezután vissza kell tenni a gumit a peremre, illetve a biztosító fém bilincset a vájatba kell helyezni úgy, hogy a rugó alul helyezkedjen el. Ezt úgy lehet könnyebben megcsinálni, hogy a felhelyezés közben a rugóval játszunk egy csavarhúzó segítségével.

Ezzel vége is a cserének, meg kell győződni róla, hogy az ajtó rendesen bezáródik-e, majd egy próba indítást végezni.

Nem nehéz feladat, egészen könnyen megoldható szakember segítsége nélkül is, ezzel sok pénzt spórolva.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás