Áramtalanítsunk a mosógépet az ajtókapcsoló cseréje előtt!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
Egy mosógépen elég sok alkatrész van, ami meghibásodhat, a hibák többsége a folyamatos használatból, igénybevételből ered. Azonban az is érzékeny pontja ezeknek a készülékeknek, hogy elektromossággal működnek, így ugyanis még számos alkatrész elromolhat, így például az ajtókapcsoló (ajtózár) is. Ez nem nagy probléma, megoldása is roppant egyszerű, mivel nem igényel szakértelmet, bárki képes otthon is orvosolni. Ennek ellenére a mosógép ajtókapcsolójának meghibásodása rendkívül idegesítő lehet, ezért nem árt minél hamarabb cserélni az ajtókapcsolót.

mosógép ajtókapcsoló

Az ajtózárhoz nem nehéz hozzáférni, ha tudjuk, hogyan csináljuk. A mosógép előlapján két csavart láthatunk, az ajtókapcsolót ezek mögött fogjuk megtalálni. Ha jól hozzá akarunk férni, pattintsuk le az üstszájgumit, ezt egyszerűen odébb tolhatjuk, amíg a kapcsoló cseréjével foglalatoskodunk. Ha a két említett csavart kicsavarjuk, csak a vezetékek tartják majd az ajtózárat, ami így könnyen kicserélhető, ezt követően pedig nincs más dolgunk, mint összeszerelni a mosógépet, és már működik is

Nagyon fontos, hogy mielőtt nekilátunk az ajtózár kicserélésének, bizonyosodjunk meg róla, hogy a mosógép ki van kapcsolva, és áramtalanítva van, különben áramütést szenvedhetünk! A mosógép ajtózára könnyen vezeti az áramot, ezért nem nehéz elérni, hogy az megrázzon, ha nem vesszük komolyan az áramtalanítást, akár bele is halhatunk ebbe a mulasztásba! Szintén általános, ám fontos szabály, hogy csak akkor essünk neki a mosógép szétszedésének, ha biztosak vagyunk benne, hogy megfelelően össze is tudjuk rakni. Ha nem biztos, inkább hívjunk szervizest!

Mosógép ajtókapcsoló csere leírásunkat ITT tekintheti meg!

Ha, mosógép ajtókapcsolóra van szüksége kattintson a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

 

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás