Így válasszunk mosógépet!

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Melyik mosógépet válasszam, vegyem?

Ha besétálunk egy boltba laikusként azzal, hogy mosógépet szeretnénk venni, a hirdetőtáblákról érthetetlen információhalmaz ömlik ránk, holott talán még azon a problémán rágódunk, hogy elöltöltős vagy felültöltős legyen-e az új háztartási gépünk.

Valójában a minőség szempontjából ennek a kérdésnek egyáltalán semmi jelentősége nincs, ahogy a műszaki tartalom sem ennek függvénye. Ebben a kérdésben tehát nyugodtan hagyatkozhatunk az elképzeléseinkre vagy a lakberendezőre.

mosogep-valasztas

Ennél sokkal fontosabb a mosógép motortípusának ismerete. Háromtípusú mosógépmotor létezik. A kalitkás modor nem alkalmazkodik a terheléshez, nem az adott ruhamennyiség függvényében használja az áramot. Ennél egy fokkal alkalmazkodóbb az univerzális motor. Bár kétségtelenül az inverteres motor a legjobb, azonban mind vásárláskor, mind az esetleges meghibásodás javíttatása esetén a legdrágább is.

Az inverteres motor egyenárammá alakítja a váltóáramot, továbbá a dobban lévő ruha mennyisége és a fordulatszám alapján optimalizálja az energiafelhasználást. Ez utóbbi nem csak az energiatakarékosság miatt fontos, de hosszabb élettartamot is biztosít a motornak.

mosogep-inverteres-motor

Manapság egyre szélesebb a mosógépválaszték, a technológia fejlődésével megjelentek a kijelzős, majd az intelligens mosógépek is, de még napjainkban is elérhetőek az egyszerű, két tekerhető funkciógombbal ellátott háztartási eszközök. Ez azonban szintén kevéssé jelentős a minőség szempontjából, így mindenképpen olyan gépet válasszunk, ami számunkra egyértelmű és könnyen kezelhető.

Márkát ajánlani gyakorlatilag lehetetlen, a piaci árak nem mérvadóak, hiszen nem arányosak a minőséggel. Nem szabad elfelejteni, hogy a termék ára nem egyenlő az alkatrészek tartósságával, az összeszerelés minőségével, hiszen az árat kizárólag a piaci helyzet befolyásolja, semmi más.

mosogep-markak

 

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás