Mosógép ajtó nem nyílik, kinyitása

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nagyon idegesítő, ha a mosógépünk ajtaja nem nyílik ki, talán még bosszantóbb az eltöltősek esetében ha még tele is van vízzel a készülék. Igen, még ha meg is tudjuk oldani az ajtó kinyitását, az összes víz a padlóra fog kerülni, ami nem egy kellemes dolog.

A leírásunkban pár tippet fogunk előrukkolni, ami megkönnyíti a mosógépe ajtajának kinyitását. Ne feledje, hogy ez egy általános leírás és nem egy konkrét típusra szól, így eltérések lehetnek. Ha elolvasta a leírásunkat és úgy érzi, hogy nem birkózik meg a feladattal, hívjon szakembert.

Mosógép ajtó nem nyílik, kinyitása

1. lépés

Az elöltöltős mosógépek rendelkeznek elektronikus ajtózárral, amelyek hőre aktiválódnak. Ha a készülék ajtaja le van zárva, egyszerűen húzza ki a mosógép 230V-os dugóját a konnektorból. Várjon körülbelül tíz percig, és az ajtózár kiold magától. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor ki kell derítenie, hogy mi a pontos hiba oka.

2. lépés

Ha az első lépés nem alkalmazható, akkor ki kell nyitnunk a mosógép ajtaját. Eltöltős mosógépeknél, ha tele van vízzel az üst, akkor azt le kell engednünk előtte. A vízleengedést megtehetjük a szűrő épphogy kitekerésével, ezt olyan helyen érdemes végezni, ahol a víz elfolyhat kényelemesen. Amikor úgy érezzük, hogy elfolyt a víz a készülékből és nem ömlik a nyakunkba, akkor kezdjünk neki az ajtókinyitásnak. Szüksége lesz egy hosszabb zsinórra, kis méretű vezetékre vagy egy damilra. A zsinórral tekerje körbe ajtó azon részén, ahol az ajtókampó található. Húzza meg a zsineget úgy, hogy a kampó kioldjon majd ezáltal kinyílik az ajtó.

Szemléltetésként egy rövid angol nyelvű videón meg is tekintheti az ajtókinyitását:

3. lépés

Többnyire az ajtózár (ajtóretesz, ajtókapcsoló) hibásodik meg, a kinyitás után ennek cseréjére lesz szükség.

Az ajtózár kicserélésről ebben a cikkünkben részletesen olvashat: www.haztartasigep.netlap.info/mosogep-ajtozar-ajtokapcsolo-csere/

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás