Porszívó HEPA filter

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A porszívó minden háztartásban megtalálható alapkellék a takarításhoz. A régebbi fajták általában még üríthető porzsákosak vagy cserélhető papírzsákosak. Ezzel ellentétben manapság a víztartályosak vagy a HEPA filteresek kezdenek jobban terjedni. A HEPA a High Efficiency Particulate Air (nagy hatékonyságú porszemcsés levegőszűrő) rövidítése.

HEPA filter

A HEPA szűrős porszívók nem engedik vissza a levegőbe a 0,3 mikrométernél nagyobb részecskéket. Nagyon vékony, sűrű szövésű, üvegszálas anyagból készül, mely hatékonyan szűri meg a legapróbb szennyeződéseket is. Ezáltal a lényegesen apróbb porszemcséket is felszívja, mint egy átlagos porzsákos porszívó, így porallergiásoknak tökéletes választás. Ezzel a módszerrel nemcsak háztartásunkban takaríthatunk, hanem használatos megoldás kórházi műtőtermekben, repülőgépeken is.

De ezek a porszívók csak akkor hatékonyak hosszútávon, ha rendszeresen és gondosan takarítják. Tisztításakor előbb a szűrőről távolítsuk el a lerakódott por jelentős részét, majd forró folyóvíz alá tartva a maradéktól is megszabadulhatunk. Ezután, ha rendesen megszáradt szobahőmérsékleten, újra tökéletesen használható. De természetesen egy idő után nem segít az állandó tisztítás, mert a szűrő megkopik, megfárad az anyaga. Ebből adódóan cégünk többféle HEPA szűrőt forgalmaz, hogy ne új porszívót kelljen beszerezni, hanem csak egy újabb szűrőt. De a lényeg, hogy mindig a megfelelő típust szerezzük be, a megfelelő gyártónál. Bármilyen porszívó alkatrész meghibásodása esetén forduljon bátran hozzánk, vagy keresse webáruházunkban.

Porszívó alkatrész beszerzéséhez kattintson a baloldalt elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás