Mosógép ajtókeretek cseréje

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Hajlamosak vagyunk mindig a legrosszabbra gondolni. Például, ha letörik vagy meghibásodik a mosógép ajtaja, akkor gyakran azt gondoljuk, hogy az egész készülék mehet a szemétdombra. Szerencsére ez nem így van, hiszen viszonylag olcsón és könnyedén cserélhető az ajtókeret.

Mosógép ajtókeretének cseréje

De mitől is hibásodhat meg vagy mehet tönkre az ajtókeret?

Egyrészt, ha a nyitó szerkezetet tesszük tönkre egy erősebb húzás vagy mozdulat következtében. Ez a ritkábbik eset. Másrészt (ez a leggyakrabban előforduló „baleset”), hogyha nekimegyünk a nyitva-hagyott mosógép ajtónak. Ha jó a lendületünk és még súlyunk is van hozzá, akkor bizony ilyenkor az egész ajtó, úgy ahogy van letörhet. Ahhoz azonban, hogy cserélni kelljen az ajtókeretet nincs szükség arra, hogy letörjön, elég az is, ha úgy sérül, hogy nem lehet többé pontosan bezárni.

Egyszerűen kivitelezhető

Ha lötyög és a csavarok meghúzása sem segít, akkor irány az online alkatrész bolt, és be kell szerezni helyette egy újat. A legjobb az ajtókeret cseréjében, hogy nem kell hozzá szakembert hívni. Ha vettünk már ki a helyéből ablakot vagy ajtót, akkor egészen biztosan ezzel a feladattal is elboldogulunk, hiszen hasonlóan egyszerű. Az ajtót mindenképpen szerelje le a mosógépről az ajtókeret cseréje esetén.

Az egyetlen veszély talán az, ha rossz ajtókeretet vásárolunk. Tekintve, hogy a kínálat meglehetősen bőséges, így mielőtt útra indulnák, mindenképpen jegyezzük föl a mosógépünk modellszámát (szervizszámát), ebből az eladó már tudni fogja, hogy pontosan mire is van szükségünk.

Ajtókeretet ebben a webáruházban vásárolhat: mosogep-alkatresz.dvdx.hu

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás