Mosogatógép sótartály lényege

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Nyomtatás
Nem véletlenül szokták azt mondani, hogy az élet sója. Sóra ugyanis számtalan dolognak van szüksége, köztük a mosogatógépeknek is.

Sótartáy

A mosogatógépben lévő só valójában nátrium-klorid, ugyanaz a kémiai anyag, amiből az asztali és a tengeri só áll. Szakemberek ezt speciálisan úgy állították elő, hogy ne tartalmazzon se vasat, se más karbonátot, melyek megtalálhatók a másik két sóban, és növelhetik a víz keménységét, illetve károkat okozhatnak a mosogatógépben.

A regeneráló só tartályának nyílása a mosogatógépek belsejében találhatók, persze nem minden készülékben van ugyanott. Helye a mosogatógép típusától függ: lehet az alsó kosár alatt, de a belső falon is. Mindenesetre nem nehéz megtalálni, ha azonban bizonytalanok vagyunk, mindenképp keressük meg a készülék leírásában.

Mosogatógép sótartály

Mosogatógép sótartály  Fontos hogy mindig legyen feltöltve!

Ha ezt elmulasztjuk rövid úton tönkretehetjük a mosogatógépet. A sótartály kétféle lehet vagy kapszulás vagy szemcsés állagú só kell bele. Feltöltése mindkét esetben nagyon egyszerű, hiszen vagy bele kell helyezni a kapszulát, vagy fel kell tölteni a tartályt sóval.

Rendszeresen megfogalmazódik kérdésként, hogy baj-e, ha vizes a sótartály feltöltéskor? Természetesen nem, hiszen a só így is úgy is fel fog oldódni a használat során. A sótartály feltöltése elengedhetetlen a készülék megfelelő állapotának megőrzéséhez, ha üres a legtöbb modellen egy piros lámpa is jelzi. Sőt, az újabb készülékeknél már szöveges értesítést is kapunk.

Fontos, hogy figyeljük a gép jelzéseit és, amikor szükséges, töltsük fel a tartályt.

Mosogatógép alkatrész beszerzéséhez kattintson a baloldalt
elhelyezkedő Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre!

Sótartály kupak

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás