Kávéfőző fűtőszál

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Ha van a háztartási vagy konyhagépek között bonyolult termék, akkor az a kávéfőző, egészen pontosan az automata kávéfőző. Egy bonyolult, sok elemből összeálló készülékről van szó, amely a kemény kávébabból bársonyos kávét készít a legtöbb ember nagy örömére.

Kávéfőző fűtőszál

A világon a legtöbbet fogyasztott ital a kávé, bőven maga mögé utasítva ezzel bárminemű üdítőt, ásványvizet vagy alkoholos italt. A kávéfőzőkben több közös többszörös is található, egyike ezeknek a fűtőszál, amely azért felel, hogy a megfelelő hőmérsékletre melegítse a vizet.

Sajnos, ha nincsen megfelelően karbantartva a készülék, akkor az egyik leggyakoribb probléma lehet, hogy a fűtőszál tönkremegy. Ha nincs a kávéfőzőben öntisztító és vízkőtelenítő funkció, mi magunk pedig lusták vagyunk időnként elvégezni ezeket a karbantartási munkákat, akkor bizony egy idő után a fűtőszál a vízkő miatt tönkremegy.

Magyarországon a kemény vizek miatt erre hatványozottabban kell figyelni, hiszen koránt sem véletlen, hogy ugyanazon márka, ugyanazon modelljei gyakrabban hibásodnak meg kis hazánkban, mint Európa egyéb országaiban, semmi másért, mint a kemény víz miatt.

Probléma lehet még a gyakori használatból adódó meghibásodás is, de ez inkább gasztro, azaz vendéglátós környezetben szokott előfordulni. Szerencsére a fűtőszál cseréje nem egy bonyolult dolog, némi műszaki érzékkel mi magunk is elvégezhetjük otthon. Ki kell venni a régit és be kell tenni az újat, gyakorlatilag egy mozdulat az egész, persze azért ez márka specifikus is, de általában valóban egyszerű a dolog.

Kávéfőzőjéhez fűtőszálat vásárolhat a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fényképre kattintva.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás