Kávéfőző vízszűrő

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Ha a belépő kategóriában még nem is, de a középkategóriától felfelé gyakorlatilag minden automata gépben elérhető vízkőtelenítő rendszer, aminek meghatározó eleme a vízszűrő is. A kávéfőzőkben leggyakrabban, a vízszűrős kancsóiról is ismert BRITA márka szűrői találhatók, de gyakran találkozhatunk a DeLonghi nevével is.

Kávéfőző vízszűrő

Az automata gépek bizony nem olcsók, egy valamire való darab könnyen versenyre kel árában egy tíz éves autóéval is. Drága és összetett rendszerekről beszélünk, melynek a legnagyobb ellensége a víz, pontosabban a kemény víz. Mindenképpen olyan terméket kell választani, amiben található vízszűrű, különben könnyen lehet, hogy csak kidobtunk egy kisebb vagyont az ablakon.

Ha rendszeresen főzünk kávét, akkor a készülék folyamatosan igénybe van véve, a rendszerben cirkulál a víz, mint ahogy az emberi testben a vér, ha pedig nincs szűrő és kemény a víz, akkor folyamatosan rakódik le a vízkő és megy tönkre a kávéfőző. Körülbelül, mintha cukorbetegek lennénk, és nem figyelnénk oda magunkra. Szép lassan mindent alkatrészt tönkretesz belülről a víz, aminek a cseréje sem olcsó, hát még a szervizelése. Ha például tönkre megy a központi egység, az nagyjából annyiba kerül, mintha új gépet vennénk, és a víz bizony ugyanúgy rongálja, mint a kávéfőző többi elemét.

A vízszűrő egy idő után elhasználódik, lévén ő a bástyája az egész rendszernek, ő felel a támadások elhárításáért, így nagyon fontos, hogy legalább fél évente, de inkább gyakrabban cseréljük. Sokkal, de sokkal olcsóbb megoldást, mint ha a meghibásodott készüléket javíttatnánk, vagy az egyéb alkatrészeket cserélnénk.

Kávéfőző vízszűrőket a bal oldalon található Háztartási Gép Alkatrész Webáruház fotóra kattintva talál.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás