Kávéfőző szivattyú jelentősége

 Háztartási gépekhez alkatrészek

A komolyabb kávéfőzőknél, így az automata modelleknél is, a víz kazánba juttatását egy erre a célra készült szivattyú végzi el. Feladata tehát meglehetősen jelentős, ha meghibásodik, akkor bizony a reggeli friss kávénknak is búcsút mondhatunk. A víz szállításán túl még van egy fontos feladata: a megfelelő nyomás biztosítása.

Kávéfőző szivattyú jelentősége

Elvétve találunk ugyan a piacon 18 és 13 bar nyomással dolgozó kávéfőzőket is, de tízből kilenc modell 15 bár nyomáson végzi a kávéfőzést. Hogy miért? Mert pontosan ez az a nyomás, ami biztosítja a kávé megfelelő ízét. Nem véletlenül Olaszországból jött és lett hivatalos ez a mennyiség.

Ha több vagy kevesebb, akkor a forró víz nem megfelelően préselődik át a kávézaccon és nem lesz sem az íze, sem az ereje megfelelő. A 15 bár biztosítása olyannyira fontos a kávéfőzőknél, hogy a szakma képviselői nem is tartják igazi kávéfőzőnek azt a készüléket, ami nem ezt a nyomást nyújtja.

Tehát a szivattyú, a központi egység és a tisztítórendszer mellett a harmadik elengedhetetlen eleme egy automata kávégépnek. Meghibásodását, mint szinte minden más elemét egy kávéfőzőnek a kemény víz és a túlságosan igénybevett használat okozhatja, ebben az esetben azonban, szerencsére lehetőség van a cserére.

Ha értünk hozzá, akár mi magunk is elvégezhetjük, a vásárlást azonban mindenképpen mi intézzük, mert ebben az esetben különösen fontos, hogy jó minőséget vegyünk. Ha nem így teszünk, akkor sokkal rövidebb idő alatt kell ismét cserélnünk a szivattyút, vagyis most is igaz, hogy a picivel drágább az valójában olcsóbb.

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás