A fűtőszál hibája, ha nem melegszik fel a tűzhely

 Háztartási gépekhez alkatrészek

Ma már elég sok háztartási eszköz működik elektromossággal, nem jelentenek kivételt ez alól a tűzhelyek sem. Az újfajta, elektromos tűzhelyeket sokan szeretik, mert nem kell hozzájuk bevezetett gáz vagy gázpalack, és sokszor a főzőfelületük is nagyobb, valamint jobban illik a modern konyhákba. Azonban mivel ezek a tűzhelyek elektromosak, nagyobb a hibalehetőség is, hiszen árammal működnek, így több olyan alkatrészük van, ami meg tud hibásodni. Ilyen alkatrész például az alsó és a felső fűtőszál. Ezek hibáját nem nehéz észrevenni: az fog feltűnni, hogy egyszerűen nem fő vagy sül meg az étel.

Tűzhely fűtőszál

Tűzhely fűtőszál vásárlása esetén fontos megnézni a készüléke adattábláján szereplő gyártói szervizkódot. A készülék hátoldalán, sütőajtót kinyitva az ajtó környékén és a belső részen a sütőtálca területén található meg ez az azonosító.

Cserélni kell a fűtőszálat

Ha a fűtőszál elromlott, és emiatt használhatatlan a tűzhely, nem kell megijedni, nem szükséges egyből új tűzhelyet vásárolni, elég kicserélni a fűtőbetétet. Ehhez első körben új fűtőszálat kell venni, amihez tudni kell a tűzhelyünk pontos típusát, mert csak így tudunk olyan fűtőszálat találni, ami jó bele. Ha a fűtőszál megvan, egész egyszerűen ki kell cserélni a régi, tönkrement fűtőszálat az újra, és máris újra használhatjuk elektromos tűzhelyünket. Így azért jóval olcsóbban megússzuk a dolgot, mintha új tűzhelyet vettünk volna.

Nem bonyolult a fűtőszál cseréje

A sütő fűtőszálának cseréje nem nagyon bonyolult, akár magunk is megcsinálhatjuk, ha rendelkezünk némi műszaki érzékkel. Ha azonban nem vagyunk biztosak benne, hogy tökéletesen meg tudjuk oldani a cserét, forduljunk inkább szakemberhez, jobban megéri, mint nagyobb kárt csinálni.

 

Gyorsabb alkatrész információ: info@shopx.hu

hozzászólás